Început de an solicitant pentru piloţii I.G.Av. – POA Jibou

65 de persoane aflate în situaţii limită, salvate cu ajutorul elicopterelor SMURD în prima săptămână a anului.
În perioada 01 – 07 ianuarie, echipajele de zbor ale I.G.Av. au desfășurat 85 de misiuni operative la nivel național. Cele mai multe solicitări au fost primite de elicopterele SMURD, care au reușit să intervină pentru salvarea a 65 de persoane aflate în situaţii limită.
Echipajele aeromedicale SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea interspitalicească a pacienților critici, căutarea, salvarea şi evacuarea persoanelor accidentate pe munte, precum și pentru transportul echipelor medicale, a organelor prelevate pentru transplant și a echipamentelor medicale.
Misiunile de salvare SMURD au fost efectuate prin punctele de operare aeromedicale:
POA Târgu Mureş – 16 intervenţii
POA Arad – 10 intervenţii
POA Jibou – 10 intervenţii
POA Braşov – 9 intervenţii
POA Iaşi – 8 intervenţii
POA Bucureşti – 7 intervenţii
POA Craiova – 7 intervenţii
POA Constanţa – 5 intervenţii
POA Galaţi – 4 intervenţii
POA Caransebeş – 2 intervenţii
În ceea ce privește componenta de ordine și siguranță publică, elicopterele I.G.Av. au oferit sprijin structurilor operative ale M.A.I., astfel:
În sprijinul Poliţiei de Frontieră, aeronavele I.G.Av. au efectuat 6 misiuni pentru monitorizarea și patrularea frontierei nord, în volum total de 20:29 ore de zbor.
Totodată, 1 elicopter din cadrul Unității Speciale de Aviație București a desfășurat misiuni în sprijinul Poliției Române, pentru monitorizarea și supravegherea traficului rutier de pe A1, DN1, DN2 şi Centura Municipiului Bucureşti.
Statisticile nu includ zborurile anulate, tehnice, demonstrative sau de instruire.
În continuare, aeronavele Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. sunt pregătite să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în sistem integrat, alături de celelalte structuri operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *