Sute de alimente s-au scumpit de la 1 ianuarie 2024, după ce Guvernul Ciolacu a mărit TVA

Sute de produse alimentare s-au scumpit și cu 10% de la 1 ianuarie 2024, după ce Guvernul Ciolacu a mărit TVA. Pe listă se află alimente precum roșii cherry, castraveți, icre, cafea, iaurturi cu fructe și diferite sucuri.

La 1 februarie, măsura de plafonare a adaosului comercial pentru alimentele de bază va expira, punând capăt unei liste de produse de bază pentru care Guvernul, în urma negocierilor cu producătorii și comercianții, a limitat adaosul la 20%.

Câteva sute de produse alimentare sunt mai scumpe de la 1 ianuarie 2024, după ce Guvernul Ciolacu a mărit TVA de la 5% la 9% la alimente de înaltă calitate, respectiv produse montane, bio sau tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii, scrie Hotnews.

Astfel, unele produse alimentare s-au scumpit cu 4%, în timp ce la altele prețul a crescut și cu 10%. Informația a apărut pe un grup al contabililor și a fost transmisă de către Metro clienților săi.

Pe lista prezentată de sursa citată se află produse alimentare după cum urmează:

– germeni de broccoli, praz, ridiche; roșii Cherry Bio; castraveți Fabio; vinete BIO; diverse tipuri de sucuri de portocale BIO; icre de crap; Lavazza Tiera Bio; unele ceaiuri; lapte organic; diverse cereale HIPP; HIPP piure (morcovi, legume, tocăniță, piersici etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *