Inculpat într-un dosar al DNA, dr. Secureanu a participat alături de Cioloș la o ședință de partid a USR-PLUS la Zalău

Astăzi după-amiază de la ora 17.00 membrii USR-PLUS Sălaj au avut programată o întâlnire politică organizată în Amfiteatrul din Parcul Central din Zalău, la care a fost prezent și copreședintele Alianței, Dacian Cioloș – europarlamentar și liderul Grupului Renew Europe din Parlamentul European.

La eveniment au luat parte toți aleșii locali ai USR-PLUS, subprefectul Andreea Ciortea, deputatul Alin Prunean, consilieri locali și județeni. De la eveniment a lipsit senatorul USR, Cosmin Viașu.

Invitatul „surpriză” a fost medicul Florin Secureanu care activează în prezent la Spitalul Orășenesc Jibou unde este medic balneolog.

Apariția medicului Florin Secureanu inculpat într-un dosar penal al DNA, la o întâlnire de partid unde era prezent și Dacian Cioloș a lăsat pe toți cu gura căscată și nimeni nu înțelegea prezența acestuia la eveniment.

Cert este că niciun membru al Alianței USR-PLUS și nici Dacian Cioloș nu au arătat că ar fi deranjați de prezența unei persoane cu probleme penale grave și trimisă în judecată de DNA pentru mai multe infracțiuni așa cum este medicul Florin Secureanu, atitudine care pune mari semne de întrebare legat de discursul celor din USR-PLUS cu privire la „Fără penali în funcții publice”.

Amintim că fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost trimis în judecată de DNA pe 15 mai 2017, în dosarul în care este acuzat că a conceput şi a pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civilă în acest caz.

Florin Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinţe deosebit de grave) şi luare de mită.


Pentru că presa nu a avut acces la evenimentul politic până la final, potrivit copreședintelui USR-PLUS Sălaj, Liviu Fărcaș, acesta a transmis că medicul a fost prezent doar în pauza dintre întâlnirea secretarului de stat George Cățean cu fermierii și întâlnirea cu membrii USR-PLUS. Înainte de începerea ședinței de partid la care a participat și Dacian Cioloș, doctorul Florin Secureanu a fost invitat să părăsească locația și nu i sa permis să participe la discuții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *