Interviu cu senatorul Cosmin Cristian Viașu – președinte USR Sălaj, după primele zile în Parlament

Am stat recent de vorbă cu noul senator de Sălaj, Cosmin Cristian Viașupreședintele USR Sălaj și ne-a povestit despre primul contact cu Parlamentul României, despre ce își propune să facă în mandatul de parlamentar pentru sălăjeni.


Întrebare reporter: Cum a fost prima vizită a dumneavoastră în Parlamentul României?

Senator USR Cosmin Viașu: Prima experiență în Parlament a fost emoționantă, plină de încredere și speranță că vom putea face lucruri benefice pentru sălăjeni.

Reporter: Considerați un succes faptul că aveți deputat și senator în Sălaj? 

Senator USR Cosmin Viașu: Este cu siguranță un rezultat foarte bun pentru USR-PLUS faptul că cetățenii ne-au investit cu încrederea lor pentru un mandat de senator și deputat.

Reporter: Principalul/principalele obiective ca senator de Sălaj?

Senator USR Cosmin Viașu: Principalul obiectiv al oricărui parlamentar este să sprijine prin toate mijloacele pe care le are la dispoziție comunitatea și pe cetățeni.

  1. Pensiile speciale – limitarea numărului de beneficiari ai acestor pensii speciale, vor avea la bază principiul contributivității (se lucrează la un proiect de lege, Viașu fiind inițiator)
  2. Îmbunătățirea, profesionalizarea resursei umane din sistemul public

Reporter: Din ce comisii parlamentare faceți parte?

Senator USR Cosmin Viașu: Fac parte din două comisii permanente – Comisia petru afaceri europene și Comisia pentru cultură și media. Printre opțiunile mele a mai fost și Comisia pentru transporturi și a administrației.

Reporter: Cele spuneti salajenilor?

Senator USR Cosmin Viașu: Am deschidere maximă pentru orice fel de colaborare atât cu cetățenii, cât și cu instituțiile statului. Vor găsii în mine întotdeauna un sprijin. Dacă vor sesiza derapaje îi rog să îmi semnaleze aceste lucruri. Voi fi reprezentantul tuturor sălăjenilor în Parlamentul României, indiferent de opțiunea lor politică.


Cosmin Cristian Viașu este zălăuan, are 44 de ani și căsătorit. Este economist de profesie, cu specializare în managementul afacerilor, absolvent al Facultății de Științe Economice de la Oradea, în anul 1998.

Ulterior facultății a urmat cursuri de masterat în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, cu specializarea în Managementul Afacerilor. După terminarea facultății a lucrat exclusiv în mediul privat, în mai multe domenii de activitate, iar în ultimii 11 ani a activat ca antreprenor în domeniul hidroizolațiilor speciale și a restaurărilor clădirilor de patrimoniu. Prima sa implicare în viața politică a fost în toamna anului 2016, când s-a înscris în USR Sălaj, sperând, împreună cu colegii săi, că prin implicare, prin muncă, prin onestitate și transparență vor reusi să facă o altfel de politică, cu adevărat în folosul cetățeanului.

În anul 2018 a fost ales președintele Filialei USR Sălaj. Obiectivele sale politice vizează, în primul rând, o reformă a administrației, pentru a deveni eficientă și transparentă față de cetățean, îmbunătățirea infrastructurii de transport, a politicilor de mediu, dar și modificări ale legilor electorale (vot electronic, prin corespondență, alegerea primarilor în doua tururi, etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *