Președinte executiv UDMR Sălaj, Robert Szilagyi: „Am demonstrat că fără UDMR nu se poate conduce nici România și nici Sălajul”

Președintele executiv al UDMR Sălaj, Robert Szilagyi – vicepreședinte al Consiliului Județean Sălaj, este unul dintre politicienii sălăjeni care a demonstrat încă odată că munca, profesionalismul și perseverența duc la victorie. Și așa a fost în anul 2020.
Liderul UDMR, Szilagyi, a postat recent un mesaj pe pagina personală de Facebook în care mulțumește încă odată tuturor sălăjenilor pentru votul și încrederea acordată la alegerile locale, dar și celor peste 20.000 de cetățeni care au votat candidații UDMR la alegerile parlamentare.
UDMR a demonstrat în ultimele două rânduri de alegeri că județul Sălaj, dar și România, nu pot fi conduse fără Uniunea Democrată a Maghiarilor din România. La nivelul județului, UDMR a devenit a doua forță politică, reușind să-și crească atât numărul de primari, cât și numărul de consilieri. Maghiarii au reușit să trimită în Parlamentul României doi parlamentari, pe deputatul Seres Denes și în Senat pe Irina Kovacs.

Szilágyi Róbert István are 40 de ani, este căsătorit şi are doi copii, un băiat şi o fată. De profesie este politolog, analist politic. A terminat Facultatatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, licenţiat la UBB Cluj-Napoca.

Din 2003 lucrează pentru UDMR Sălaj ca şi analist politic, după care a început să primească tot mai multe responsabilităţi, pe care le-a dus la capăt cu brio.

Astăzi, Szilágyi Róbert István este preşedintele executiv al UDMR Sălaj şi ocupă funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj. A intrat în politică în 2003, ca simplu membru al filialei UDMR Zalău, iar din 2009 a fost numit preşedinte executiv al UDMR Sălaj. În anul 2012 a fost ales consilier judeţean. O scurtă perioadă s-a retras din toate funcţiile politice, în perioada 2014 – 2016, când a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Sălaj. La alegerile locale din 2016 și 2020 a fost reales consilier judeţean şi ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj.

Coordonează departamentele de investiţii şi programe publice din cadrul Consiliului Judeţean Sălaj

Szilágyi Róbert István a venit în administraţie cu o experienţă importantă, având în vedere că timp de doi ani a fost consilier judeţean şi doi ani subprefect, a ştiut cum funcţionează administraţia. Un aspect important de menţionat despre tânărul politician este faptul că are un avantaj faţă de ceilalţi colegi din politică. Acesta constă în studiile de specialitate finalizate în ştiinţe politice şi administrative, ceea ce îi oferă o bază de cunoştinţe mult mai aprofundată. Cunoaşte cum funcţionează întregul mecanism din sistemul democratic, întregul sistem al administraţiei, deoarece a studiat în cei patru ani de facultate, faţă de alţii care au învăţat pe parcursul anilor ce înseamnă administraţie şi ce înseamnă politică.


„2020 anul provocărilor politice!  Am trecut prin două alegeri importante, dintre care UDMR s-a dovedit a avea succes în județul Sălaj. La alegerile locale din septembrie 27, maghiarii din Sălaj au reușit să ia decizii importante pentru casa și județul nostru fără noi. Și noi am luptat pe 6 decembrie pentru a nu se putea conduce fără UDMR. Și cu asta am realizat că nu ne pot evita nici în deciziile locale, nici naționale.
Mulțumim maghiarilor din Sălaj și Transilvania pentru toate acestea. Vă mulțumesc pentru răbdarea pe care ați avut-o anul acesta a fost victoria tuturor. Multumim pentru perseverenta de care am avut nevoie mai ales in 2020. Multumim pentru cooperarea cu care am demonstrat din nou ca avem un loc la masa deciziilor.
2020 a fost anul alegerilor și restricțiilor epidemii. 2021 trebuie să fie anul construcției și muncii. Anii care vin vor fi fără alegeri. În această perioadă, ne străduim să realizăm tot ceea ce ne-am propus în cadrul campaniilor pe baza feedback-ului din partea alegătorilor.
Mulțumiri speciale tuturor celor peste 20.000 de sălăjeni care m-au votat candidat la Consiliul Județean Sălaj în aceste momente grele, colegii mei vor continua să reprezinte interesul maghiarilor prin toate mijloacele. Mi-am început munca cu acest avânt în anul 2021 și totodată le doresc tuturor un an mai liniștit, puternic și sănătos, plin de succes.”, este mesajul postat de liderul UDMR, Szilagyi Robert. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *