Ionel Ciunt, vicepreședinte AMR, s-a întâlnit cu conducerea Guvernului României

Primarul Municipiului Zalău, Ionel CIunt – vicepreședinte al AMR a participat azi la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, eveniment la care au luat parte și premierul României, Nicolae Ciucă, vicepremierul Kelemen Hunor, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, dar și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

În cadrul discuțiilor, premierul și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că: „Am discutat astăzi cu autoritățile locale, la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, despre implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, despre descentralizare și asumarea și la nivel local a acestor proiecte. Totodată, am abordat și subiectul celor 16 programe operaționalizate din proiectele incluse în cadrul financiar multianual 2021-2027.

2022 a fost un an dificil pentru noi toți, însă, în ciuda tuturor
provocărilor generate de pandemia de Covid 19, războiul din Ucraina,
criza energetică și inflația care a cuprins țara noastră și întreaga
Europa, am reușit cu toții să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea,
atât la nivel național cât și la nivel local. Am protejat populația și economia, am făcut reforme, am încuraja investiții și utilizarea fondurilor europene.
Consultările periodice în care am abordat problemele aflate atât pe agenda autorităților locale, dar și a guvernului, au fost foarte utile pentru a găsi, împreună, răspunsuri la preocupările noastre comune.
Prioritatea politicii fiscal bugetare în 2023 se axează pe susținerea
financiară necesară realizării obiectivelor dezvoltării economico-sociale, bugetul național având rolul de a asigura evoluția societății românești pe o direcție cât mai favorabilă, beneficiarii acestora fiind, în primul rând, cetățenii.
Atât în administrația centrală, cât și în administrația locală, punem pe primul loc interesele comunității care ne-au acordat încrederea și pentru care noi trebuie să luam cele mai bune decizii.
Le mulțumesc autorităților locale pentru colaborarea din acest an și-i asigur că vom menține dialogul și sprijinul de la nivel central pentru a ne îndeplini obiectivele”. 
La rândul său, președintele PSD și președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că:„Am fost astăzi la lucrările Adunării Generale a Asociațiilor Municipiilor din România pentru a le transmite tuturor primarilor un mesaj foarte clar: că indiferent de culoarea politică vor avea întreg sprijinul acestei coaliții de guvernare pentru a-și duce proiectele de investiții până la capăt.
Nu contează că ești de stânga sau de dreapta atunci când vrei să faci ceva pentru oamenii pe care îi reprezinți. Primarii sunt în prima linie a relației cu cetățenii și ei știu cel mai bine care sunt nevoile comunităților pe care le reprezintă.
Avem un buget record de investiții pe 2023, de peste 22 de miliarde de euro, care ne va ajuta să avem o creștere economică sănătoasă.
Vreau să avem un parteneriat solid cu comunitățile locale pentru finanțarea tuturor proiectelor de dezvoltare, care să schimbe fața localităților și să îmbunătățească viața cetățenilor”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *