IPJ Sălaj a participat la arestări în România, Cehia și Slovacia şi confiscări în valoare de 23 de milioane de euro

Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, a efectuat percheziţii în Cehia, Slovacia şi România, într-un dosar de crimă organizată.

Patru arestări şi confiscări în valoare de 23 de milioane de euro a realizat Parchetul European (EPPO), zilele acestea, în cele trei state europene, informează Adevărul.

Patru persoane au fost arestate, sub suspiciunea de constituire de grup infracţional organizat şi sustragerea de la plata impozitelor. Conform EPPO, principalii suspecţi au organizat un aşa-numit carusel în materie de TVA, care a implicat circulaţia repetată a monedelor de platină prin intermediul aceloraşi societăţi. Unele dintre aceste societăţi – aşa-numiţii comercianţi dispăruţi – nu şi-au îndeplinit obligaţiile fiscale şi, prin urmare, au permis unei alte societăţi, cu sediul în Germania – aşa-numitul broker – să solicite restituirea TVA-ului în mod nejustificat.

Prejudiciul realizat în Germania, ca urma acestor activităţi infracţionale, este de cel puţin 23 de milioane de euro. Nucleul activităţii infracţionale a fost localizat în Hamburg.

În România au fost implicate Inspectoratele de Poliţie ale judeţelor Bihor şi Sălaj.

Surse Ziarului Monitorul de Sălaj ne-au transmis că Parchetul European condus de Laura Kovesi a cerut celor două IPJ-uri din Bihor și Sălaj mai mulți lucrători din cadrul Serviciul de Investigații a Criminalității Economice, pentru a pune în aplicare mai multe mandate de percheziții, care au avut loc inclusiv în județul Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *