Vacanța școlară NU se prelungește, dar școlile se vor deschide “în funcție de gradul de vaccinare al personalului școlii”

Președintele nu a dat detalii foarte multe despre noul criteriu, dar a precizat că un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății va fi emis mâine. Inspectoratele școlare au început deja să publice listele cu rata de vaccinare a personalului fiecărei școli în parte. Exemplu, lista ratei de vaccinare pentru școlile din București, aici. Declarația integrală a președintelui Klaus Iohannis.

“La sfârșitul acestei săptămâni, se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârșitul săptămânii, vacanța nu va fi prelungită și, de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Este valabil pentru grădinițe, școli, sistemul preuniversitar.

Va fi introdusă o nouă condiție, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Specialiștii vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Subliniez, vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat, însă avem soluția, iar ea se numește vaccinare.” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *