Judecătoria Șimleu a decis! Începe judecata lui Olariu Andreas, cel care la accidentat mortal pe Alex Ispas

Olariu Alexandru Andreas este cercetat pentru săvârşirea a patru infracțiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.


Peste două săptămâni, mai exact în data de 26 decembrie 2020 se vor împlini 3 ani de la tragedia din Sîg, când Andreas Olariu din Chieşd a consumat băuturi alcoolice la discoteca din Sîg, apoi s-a urcat beat la volan, chiar dacă nu avea permis de conducere şi a intrat într-un grup de tineri. Alex Ispas din Valcău de Jos a murit în urma rănilor suferite, iar alţi doi tineri au ajuns la spital.

La data de 1 aprilie 2020 dosarul întocmit de procurorii PJ Șimleu a ajuns pe masa judecătorilor în cameră preliminară unde se decide dacă Olariu Andreas va fi sau nu trimis în judecată. După cinci termene de judecată magistrații au amânat să dea o soluție și au stabilit un nou termen de judecată pentru 9 decembrie când judecătorul poate lua o decizie, după care să înceapă judecata pe fond.

Ieri, 9 decemebrie judecătorii de la Judecătoria Șimleu au  constatat legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală din rechizitoriul din data de 05.02.2020 din dosarul nr. 2/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Concret, magistrații din Șimleu au dispus începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Olariu Alexandru Andreas.

Solutia pe scurt: În baza art. 345 alin. 1 si 346 alin. 2 C.proc.pen., respinge cererile si exceptiile invocate de către inculpatul OA prin apărator ales. Constată legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală din rechizitoriul din data de 05.02.2020 din dosarul nr. 2/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj privind pe inculpatul OAA pentru săvârşirea infractiunilor de : -ucidere din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192 alin (2) din Codul Penal, -vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin (1-4) din Codul Penal, -conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin (1) din Codul Penal si -conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin (1) din Codul Penal, totul cu aplicarea art. 38 alin (1) din Codul penal. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul OAA. Constată că inculpatul a fost asistat de apărător ales, avocat CB în substituirea avocatului RD. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09.12.2020.

Decizia Judecătoriei Șimleu Silvaniei poate fi atacată în termen de 3 zile.


Culmea face că doar după 6 luni de la tragedie, Andreas Olariu îşi dobândeşte permisul de conducere, fiindu-i eliberat de Poliţie, pe motivul că nu avea cazier judiciar. Aşa se face că de sărbătorile de iarnă familia Olariu din Chieşd se adună la aceeaşi masă, însă pentru tot restul vieții sărbătoarea Crăciunului pentru familia Ispas din Valcău de Jos va fi zi de doliu, suferinţă şi lacrimi pe obraz pentru cel care a fost Alex Ispas, care astăzi este doar o stea pe cer.

Minorul beat Olariu Andreas l-a accidentat mortal  pe tânărul Alex Ispas de 23 de ani 

Olariu Andreas Alexandru din Chieşd, a omorât în 26 decembrie 2017 un tânăr de 23 de ani şi a rănit grav alţi doi tineri, după ce s-a urcat la volan beat şi fără să aibă permis de conducere. Totul a avut loc în dimineaţa celei de-a doua zi de Crăciun, 26 decembrie 2017, după ce Andreas a chefuit bine în discoteca din Sîg. Minor la comiterea faptelor, Andreas conducea mașina primită de la părinţi. A pierdut controlul volanului şi a intrat într-un grup de tineri. Alex Ispas, de 23 de ani, din comuna Valcău de Jos, a murit la scurt timp la spital, iar alţi doi adolescenţi au fost răniţi grav şi transportaţi la spital.

Inculpat pentru două infracţiuni rutiere şi pentru ucidere și vătămare corporală din culpă, Olariu Andreas a făcut între timp şcoala de şoferi şi astăzi conduce fără nicio problemă pe drumurile publice, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Potrivit Poliţiei Sălăjene, Olariu Alexandru şi-a dobândit permisul de conducere, categoria B, la data de 6 iunie 2018, acesta fiindu-i eliberat de SRPCIV Sălaj. După accidentul groaznic din iarna lui 2017, magistraţii Simleuani l-au plasat iniţial în arest la domiciliu. Judecătorii Tribunalului Sălaj au decis apoi să-l aresteze preventiv. Olariu Andreas a stat în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj 60 de zile, din 3 ianuarie până în 3 martie 2018, după care, liber fiind, a dat examenul pentru carnet şi acum conduce.

One thought on “Judecătoria Șimleu a decis! Începe judecata lui Olariu Andreas, cel care la accidentat mortal pe Alex Ispas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *