La Crasna s-au inaugurat un teren de sport multifuncțional și o sală de sport renovată

În cadrul Zilelor Comunei Crasnei, sâmbătă dimineața, terenul de sport multifuncțional de lângă școală și sala de sport au fost inaugurate. Înainte de ceremonie tinerii de la FK Crasna au fucat un meci de fotbal demonstrativ.

La eveniment au participat primarul Comunei Crasna, István Kovács, deputatul Seres Denes, senatoarea Irina Kovacs, prefectul Dari Toma, deputatul Csoma Botond, consilierul județean Simonfi Maria, invitați de pe plan local și nu numai.

La eveniment, primarul UDMR, István Kovács, a subliniat: simți întotdeauna bucurie și satisfacție când ajungi la sfârșitul unei lucrări sau serviciu, când vine momentul să tai panglica. De data aceasta este vorba nu doar de un teren de sport multifuncțional de iarbă artificială, ci și de sala de sport, care a fost dotată cu o nouă pardoseală, iar în ultimii ani s-au modernizat și instalația de încălzire și vestiarele.

După cum a spus el, terenul de sport este unul dintre cele mai bune locuri, deoarece copiii și tinerii din Crasna învață să acorde atenție unii altora, să coopereze, să se susțină unul pentru altul, să lupte unii pentru alții și să experimenteze frumusețea lucrului împreună.

În ultimii ani, s-a întâmplat de mai multe ori ca trei clase să aibă în același timp ore de gimnastică, ceea ce a necesitat spațiu. Acum, însă, se pot desfășura cursuri și antrenamente de gimnastică: în interior în sala de sport și afară pe terenul de gazon artificial. Dar problema, lipsa spațiului, se va rezolva de fapt atunci când va fi și o sală de sport în curtea celeilalte clădiri de școală, unde învață copiii din școala gimnazială, a spus el. În fine, primarul și-a dorit ca terenul de sport și sala de sport din spatele acestuia să fie mereu pline de copii și adulți zgomotoși, veseli, râzând, energici, entuziaști.

Fotografie: fotografia autorului

Înainte de tăierea panglicii, Róbert-István Szilágyi, vicepreședintele UDMR al Consiliului Județean Sălaj, a spus că a felicitat administrația locală pentru realizări, deoarece este foarte important ca copiii, nepoții și generația următoare să poată face sport și să învețe în conditii excelente.

Datorită UDMR, Consiliul Județean Sălaj sprijină echipa de fotbal din Crasna cu 60.000 de lei, iar aproape 200 de tineri se antrenează și joacă fotbal pe terenul Crasna. Prin urmare, este esențial să se asigure condițiile potrivite. În discursul său, el a subliniat: una dintre principalele sarcini ale UDMR este sprijinirea educației, a tinerilor și a studenților. Au câștigat recent o licitație de 35 de milioane de lei, din care vor fi achiziționate 51 de autobuze școlare electrice, iar un autobuz electric va ajunge în fiecare localitate maghiară, inclusiv în Crasna, pentru ca copiii și tinerii să poată merge la școală în condiții adecvate. El a dorit ca cei peste o mie de copii și tineri locali să folosească de multe ori facilitățile, să se bucure de ele și ca familiile să prospere spiritual și financiar, astfel încât să poată crea o viziune asupra viitorului aici, în Crasna.

Fotografie: fotografia autorului

Primarul a mai explicat: Școala Gimnazială a fost renovată în comun, pe jumătate, prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR). După cum a spus acesta, este o investiție de 200.000 de lei, terenul de sport multifuncțional a costat 450.000 de lei, iar administrația locală și școala au cheltuit împreună 500.000 de lei pentru renovarea aripii școlii. În cele din urmă, a mulțumit pentru ajutor și a subliniat: există un rezultat bun atunci când, la fel ca în sportul de echipă, comunicarea între coechipieri funcționează bine, se acordă atenție unii altora și există o bună cooperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *