Trei zile pline de momente memorabile la Zilele Comunei Crasna ediția 2023

An de an administrația locală din Crasna organizează Zilele Comunei, un eveniment care oferă o mulțime de activități și clipe de neuitat. Pe lângă concerte, momente artistice, activități distractive dedicate copiilor și tinerilor, anul acesta a revenit și cursa de alergare Run To The Hills.

Totodată, în cadrul Zilelor Comunei Crasna s-au organizat și concursuri culinare, de gătit, de gustat pălincă, de gustat vin, competiții sportive pentru tineri și adulți, a fost prezent trenulețul, curse de cai, concerte, premierea cuplurilor de AUR, invitați speciali și multe alte surprize. Cu această ocazie, administraţia locală a inaugurat oficial terenul de sport multifuncţional, dar și sala de sport din centrul comunal.

La Zilele Comunei au fost prezenţi şi invitaţi speciali din afara judeţului, dar şi din localităţi din Ungaria înfrăţite cu comuna Crasna.

Seară de dans şi cântece populare

Distracția a început vineri după-amiază cu o invitaţie tradiţională, după care seara a continuat cu dansuri şi cântece populare la terenul de fotbal din Crasna. Acolo, Primăria a amenajat un cort, unde a avut loc seara muzicală.

Pe scenă a urcat interpretul popular Szilágyi Sándor, acompaniat de Szőcs Lőrincz. Invitaţii au putut degusta şi o cină “MBS”, dar şi mâncare tradiţională maghiară, pregătită de Organizaţia de femei al UDMR Crasna.

La ediţia din acest an au fost prezenţi şi invitaţi speciali, precum deputatul Seres Dénes – preşedintele UDMR Sălaj, senatoarea Kovács Irina Elisabeta, Dari Toma – prefectul judeţului Sălaj, Szilágyi Róbert István – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, Maria Simonfi – vicepreşedinte UDMR Sălaj sau Anna Bogya – fost secretar de stat în Cabinetul fostului vicepremier Kelemen Hunor. Totodată, printre invitaţi s-a aflat şi clujeanul Csoma Botond – liderul deputaţilor UDMR din România. Au fost prezenţi şi reprezentanţi din Imrehegy şi Akasztó – localităţi din Ungaria înfrăţite cu comuna Crasna.

A fost inaugurat oficial terenul multifuncţional din Crasna

Ziua de sâmbătă a început cu o slujbă religioasă ţinută de un preot ortodox din comună, după care s-a trecut la procedura de inaugurare a terenului de sport multifuncţional din Crasna, aflat în incinta Liceului Tehnologic “Cserey-Goga”.

Primarul Kovács István a susţinut un discurs în care a prezentat investiţia, vorbind şi despre lucrările de reabilitare de la sala de sport. Panglica de la terenul multifuncţional a fost tăiată de primarul comunei, deputatul Seres Dénes şi de Anderlik István-Loránd, directorul liceului.

Primarul Kovács István a inaugurat sala de sport

Invitaţii s-au îndreptat spre sala de sport aflată în apropiere, acolo unde primarul a vorbit despre lucrările de reabilitare care au fost efectuate la acest obiectiv. Este o sală construită acum aproape 20 de ani, astfel că era nevoie de o intervenţie pentru modernizare.

Dacă în ultimii ani autorităţile locale şi-au îndreptat atenţia către modernizarea instalaţiei de încălzire şi către reabilitarea vestiarelor, recent au fost finalizate şi lucrările pentru schimbarea pardoselii.

“La sala de sport am reuşit să schimbăm pardoseala. Este o sală de sport din prima generaţie, din 2004, şi cum îmbătrânim noi, îmbătrâneşte şi clădirea. Era nevoie de o astfel de schimbare şi renovare. Mai ales că avem peste 1.000 de copii în cadrul Liceului Cserey Goga din Crasna şi, nu odată, aveau ore de sport câte trei clase simultan. Este un beneficiu mare şi ajutor pentru copii. Infrastructura sportivă din cadrul liceului va fi completă atunci când vom putea construi şi inaugura o nouă sală de sport la clădirea cu clasele I – IV”, a conchis Kovács István.

Splendoare şi rafinament la Centrul de Echitaţie

La Crasna funcţionează Centrul de Echitaţie Táltoş, o investiţie privată, dar care a făcut parte din Comitetul de Organizare al evenimentului. Cei prezenţi s-au îndreptat spre Centrul de Echitaţie, acolo unde au fost aşteptaţi de un grup de husari (ostaşi din cavaleria maghiară în Evul Mediu) echipaţi corespunzător. La început a fost ţinută o slujbă religioasă de către un preot reformat.

Pe urmă, pe scena amplasată lângă pista de echitaţie a urcat primarul Kovács István şi deputatul Seres Dénes, care au susţinut câte un discurs, după care husarii au făcut o mică demonstraţie de echitaţie.

Mai apoi, şase copii care urmează cursuri la Centrul de Echitaţie Táltoş au oferit demonstraţii de Voltijă (o ramură specifică a echitaţiei care presupune mişcări şi exerciţii de gimnastică şi aerobic pe un cal aflat în mişcare), totul spre deliciul numerosului public.

Aproximativ 200 de oamenii s-au aflat în tribuna amenajată din baloţi, acoperită pentru a-i feri de soarele arzător. Husarii şi copiii au primit aplauze la scenă deschisă atât de la public, cât şi de la invitaţii speciali. Proprietarul Centrului Táltoş a invitat la eveniment şi alţi proprietari de la alte astfel de centre din ţară.

Programe pentru copii pe terenul de fotbal

După demonstraţiile de la Centrul de Echitaţie, spectacolul s-a mutat la Stadionul din Crasna. Pe suprafaţa de joc au fost amenajate diferite aparate de jocuri pentru copii, tractoraşe, maşinuţe, tobogan gonflabil şi multe alte programe pentru copii.

Agenții economici s-au întrecut la gătit la ceaune

La marginea terenului de fotbal au fost amplasate corturi în care mai mulţi agenţi economici din comună s-au întrecut într-un concurs gastronomic.

Participanţii au gătit diverse preparate, iar la final cu toţii au primit diferite distincţii. Câştigători au fost toţi cei prezenţi, deoarece au putut degusta din gustoasele preparate gătite.

Să spunem că, pentru concursul gastronomic, cei de la compania Fibrex au adus special un MasterChef din Oradea – Alexandru Tinu Hora, cel care a gătit un bogracs, dar şi un porc la proţap. Pentru bucatele făcute la faţa locului, Fibrex a primit diploma de echipa cea mai inovativă.

N-a lipsit tradiţionala tombolă. Premii inclusiv un SMART TV sau o trotinetă electrică

Aşa cum ne-am obişnuit de la ediţiile trecute, Tombola cu premii deosebite a fost prezentă şi în acest an la Zilele Comunei. Doritorii aveau şansa să câştige premii diverse, de la electrocasnice, unelte, piscină pentru copii, până la marile premii, un SMART TV sau o trotinetă electrică.

Seara de sâmbătă a continuat cu un concert LetShowBand, de la ora 20.00, după care de la ora 21.00 a avut loc un superb foc de artificii. Totul s-a încheiat cu un retro party susţinut de LetShowBand, de la ora 22.00.

Concurs de cros cu un număr record de participanţi

Duminică a avut loc şi concursul de cros “Run to the Hills”, organizat de Asociaţia Silvafun. Competiţia din acest an a adunat la start un număr record de participanţi.

Peste 100 de doritorii s-au întrecut în această competiţie. Tot duminică a avut loc şi o paradă şi un concurs de atelaje, lângă aerodromul din Crasna. La amiază a avut loc concursul “Run to the Hills” pentru copii.

Şi ediţia din acest an a fost una reuşită, iar cele trei zile de eveniment au fost pline de distracţie şi voie bună.

De-a lungul celor trei zile au fost permanent programe pentru copii la Baza Sportivă. Aceştia se putea plimba cu trenuleţul prin comună sau putea zbura cu deltaplanul.

Din Comitetul de Organizare au făcut parte Primăria şi Consiliul Local Crasna, Organizaţia UDMR Crasna, UDMR Sălaj, Asociaţia Femeilor UDMR Crasna, Consiliul Tinerilor din Crasna, Crasna Serv SRL, Centrul de Echitaţie Táltoş şi Asociaţia Silvafun.

Sponsorii acestui eveniment au fost mai mulţi întreprinzători mici şi mijlocii din Crasna, Asociaţia “Cserey Farkas” şi Boglar Champ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *