La mulți ani Mircea Tutovan!

 

LA MULȚI ANI, MIRCEA TUTOVAN!

Mircea Tutovan, unul dintre cei mai valoroși voleibaliști români din istorie, împlinește azi vârsta de 71 de ani, prilej cu care membrii Federației Române de Volei și întreaga suflare voleibalistică românească îi urează ”La Mulți Ani” cu multă sănătate și împlinirea tuturor dorințelor.

Născut la 13 martie 1952, Mircea Tutovan a scris istorie la Dinamo și la echipa națională în echipamentul cu numărul 10. Supranumit ”Tunarul Europei”, acesta a cucerit Cupa Cupelor și Cupa Campionilor Europeni cu Dinamo, trofee care se adaugă celor 10 titluri de campion național obținute cu formația bucureșteană.

După perioada Dinamo, a mai jucat la Șimleul Silvaniei (cucerind Cupa Balcanică) și la Elcond Zalău, formație cu care a obținut, de asemenea, rezultate deosebite.

La echipa națională, cel care este considerat de specialiști inventatorul serviciului din săritură a evoluat în peste 300 de partide, cucerind medalia de bronz la Campionatele Europene din 1971 și 1977. De asemenea, a participat la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, unde România a ocupat locul 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *