La Valcău de Jos asistații sociali sunt scoși la muncă și curățenie de către primarul Roșan Ioan

Primăria Comunei Valcău de Jos a scos asistații social la muncă. Aceștia vor fi implicați în activități de decolmatare șanțuri, adunat gunoaie, tăiat lemne pentru școli, curățenie, măturat pe domeniul public, inclusiv deszăpezirea trotuarelor când situația o impune.

În comuna Valcău de Jos sunt 121 de dosare ajutor social, 90% sunt din comunitatea de rromi. În permanență primăria a urmărit să scadă numărul beneficiarilor de ajutor social. Spre exemplu în urmă cu doi ani la Primăria Valcău de Jos erau înregistrate 136 beneficiari ai Legi 416.

Cert este că zilele trecute toți beneficiarii de ajutor social au fost scoși la muncă de primarul Roșan Ioan, care i-a pus să colecteze deșeurile de pe toate malurile Văii Barcăului, dar și de pe pășunile comunale. Acțiunea a avut un real succes, pentru că au fost adunate sute de kilograme de deșeuri în zeci de saci de mari dimensiuni.

Primarul Roșan a trasat sarcini clare viceprimarului și administratorului public care sunt responsabili de organizarea și de a supravegherea acestor persoane care execută muncă în folosul comunității. Colectarea se face selectiv întrucât majoritatea deșeurilor sunt din plastic.

Asistații sociali vor fi în continuare implicați în diferite munci, inclusiv în campaniile de curățenie de primăvară și toamnă derulate de autoritățile locale, dar și la diverse acțiuni punctuale derulate în timpul anului, spune edilul comunei.

“Toți cei care primesc ajutoare sociale vor trebui să muncească pentru acești bani, astfel că permanent există ceva de făcut pe raza comunei, fie că vorbim de curățenie, desfundat șanțuri sau adunat gunoaie în saci menajeri”, a spus primarul Roșan Ioan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *