LEGE NOUĂ – Faci închisoare dacă conduci un tractor fără permis sau neînmatriculat

Ministerul Justiției vrea schimbarea legii și înăsprirea pedepselor pentru cei care sunt prinși că conduc pe drumurile publice tractoare deși nu posedă permis de conducere sau tractoarele sunt neînmatriculate.

Și prin satele din Sălaj sunt destui din aceștia, și nu numai tractoare, ci mai ales mașini de teren.

Potrivit proiectului lansat în dezbatere publică, Ministerul Justiției propune următorul cuprins pentru dispozițiile art. 334 alin. (1), (2) și (4) și art. 335 alin. (1) și (2): „Art. 334. – (1) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă. Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase ori a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”, se arată în document.

O altă propunere vizează conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă care se va pedepsi cu închisoarea de la unu la 5 ani. Între șase luni și trei ani sau amendă primești dacă ești prins conducând pe drumurile publice un vehicul „pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere în România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *