Liberalii i-au cerut lui Marcel Boloș să deblocheze investițiile publice

Liderii liberali i-au cerut duminică seara ministrului de Finanțe, Marcel Bolos, să găsească soluții de finanțare a investițiilor publice derulate prin “Anghel Salyngi” și CNI, astfel încât facturile depuse pe situații de lucrări să fie decontate până la sfârșitul anului. Marcel Bolos a transmis liderilor liberali, spun sursele noastre, că poate atinge ținta de deficit, cu includerea acestor cheltuieli suplimentare, în condițiile în care măsurile de reducere a cheltuielilor din administrație au adus o economie de circa 3 miliarde de lei.

Totodată, ministrul Finanțelor a promis că vor fi plătite sumele solicitate de Consilii județene și primării pentru restanțele către Direcțiile generale de asistență socială și plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap.

Liderii liberali i-au mai cerut ministrului liberal de finanțe ca plățile pentru investiții publice să se facă cu prioritate, astfel încât nici un constructor să nu părăsească șantierele. Liberalii au cerut predictibilitate pentru bugetul Ministerului Dezvoltării, iar Boloș i-a asigurat că acesta va fi mai mare cu peste 60%, comparativ cu 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *