Lider PNL și ministru Lucian Bode: „Vom uni prin infrastructură toate regiunile istorice”

Guvernul României anunță deschiderea circulației pe Lotul 2 al Autostrăzii 10 Sebeș–Turda, începând de mâine, 30 noiembrie. Autostrada 10 Sebeș – Turda face legătura între autostrăzile A1 (București-Nădlac, parte a  Coridorului IV paneuropean) și  A3 (numită și Autostrada Transilvania pe porțiunea Brașov-Borș), iar contractul pentru Lotul 2 a fost semnat în toamna anului 2014, cu Asocierea Aktor S.A.- S.C. Euroconstruct Trading SRL, având ca termen inițial de finalizare a proiectului cea de-a doua jumătate a anului 2016.

Lotul 2, între Alba Iulia Nord și Aiud, va fi deschis circulației mâine, 30 noiembrie 2021, cu anumite restricții de viteză. Pe tot lotul, viteza va fi limitata la 100 de km/h, iar în zona Dealului Oiejdea, unde se va circula pe o singură cale, pe câte o bandă de sens,  viteza va fi limitată la 60 de km/h, până în aprilie 2022 – termen asumat de constructor pentru încheierea tuturor lucrărilor.


„Mă bucur că un proiect major de infrastructură, Lotul 2 din Autostrada Sebeș-Turda, este dat în trafic după un an 2020 în care s-au făcut pași importanți în implementarea lui. Am eliminat toate blocajele din calea acestui proiect și i-am impregnat un ritm susținut de realizare. Dezvoltarea infrastructurii de transport rămâne un obiectiv asumat al Guvernului Nicolae Ciucă și reprezintă coloana vertebrală pe care se va ridica România. Vom uni prin infrastructură toate regiunile istorice”, a transmis ministrul Lucian Bode. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *