Liderul grupului PSD din CJ Sălaj, Sergiu Panie, critică dur decizia lui Dinu Iancu Sălăjanu de a aduce în județ gunoiul maramureșenilor

Liderul grupului de consilieri PSD, Sergiu Panie – fost vicepreședinte al Consiliului Județean Sălaj în mandatul 2016-2020 a luat atitudine și vine cu o informare obiectivă asupra problemelor grave generate de coaliția de guvernare centrală și județeană P.N.L., U.S.R-P.L.U.S., U.D.M.R.


„Din dorința ca locuitorii Sălajului să fie corect informați cu privire la măsurile aberante pe care reprezentanții partidelor PNL, USR-PLUS și UDMR le iau în defavoarea oamenilor, dar și pentru a prezenta poziția noastră cu privire la aceste măsuri, vă comunicăm următoarele:

  • Coaliția actuală de guvernare aplică austeritatea pentru români și a ,,înghețat veniturile salariale pentru anul 2021 ale aparatului bugetar la același nivel cu cel care se acordă pentru luna decembrie 2020’’, în special pentru cei din sistemul de sănătate, iar pentru salariații din sectorul privat l-au ,,mărit’’ cu 2 lei/zi (aproximativ 3%), în condițiile în care aproape toate țările din regiune au mărit semnificativ salariul minim (vezi Polonia 8%, Ungaria 9% etc.).

Această măsură va sărăci și mai mult populația, consecințele asupra persoanelor din medii defavorizate fiind incalculabile.

  • Își bat joc de nevoile sălăjenilor, prin rectificarea de buget privind alocările bugetare discreționare din Fondul de Rezervă Bugetară, administrațiilor locale conduse de primarii P.S.D. li s-au alocat sume mult sub necesar, iar, prin comparație, celor conduse de reprezentanți ai coaliției de la guvernare li s-au acordat sume de zeci sau sute de ori mai mari (vezi HG 1100/17.12.2020).

Județul Sălaj a fost un exemplu de bună practică privind modernizarea, reabilitarea și întreținerea drumurilor județene, susținând o infrastructură rutieră eficientă și de calitate în Regiunea de Nord-Vest a României, o mare parte din investițiile și proiectele promovate ,,deja’’ de această coaliție toxică nu fac altceva decât să anuleze rezultatele obținute și să acumuleze nemulțumirea sălăjenilor și a mediului de afaceri din județul Sălaj (un exemplu edificator este promovarea HCJ nr. 102/17.12.2020, prin care s-a aprobat realizarea unei intervenții de proastă calitate pe drumul județean DJ 109 F în loc să se propună și aprobe un proiect eficient cu lucrării de calitate, așa cum au solicitat reprezentanții P.S.D.).

  • Nominalizează și promovează oameni fără experiența profesională necesară ocupării posturilor, cum ar fi desemnarea în consiliile de administrație a instituțiilor publice a consilierilor a căror singură competență este cea de ,,membru de partid”, fără nicio legătură cu domeniul în care urmează să activeze.

Pentru ilustare, propunem spre consultare H.C.J. nr.108/17.12.2020 care desemnează și aprobă ca reprezentant al Consiliului Județean Sălaj în Consiliul de administrație a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sălaj pe doamna inginer Crişan Mariana-Dana la propunerea P.N.L., în detrimentul doamnei Irimiea Anca, doctor, cu reale competențe în domeniu, dar care a fost propusă de P.S.D.

 Astfel, vorbim despre un aspect foarte îngrijorător pentru sănătatea sălăjenilor ținând cont de perioada dificilă pe care o traversăm şi mai ales având în vedere măsurile privind implementarea şi funcționalitatea sistemului de management integrat a deşeurilor (SMID) din județul Sălaj, sistem devenit funcțional cu efortul echipelor de proiect, partenerilor, ADI Ecodes, operatorii de salubritate, autorităților publice locale etc. În pragul Anului Nou, când trebuie să transmită sălăjenilor urări de sănătate, aceșți ,,aleși” deschid drumurile județene pentru transportul deşeurilor menajere din județele învecinate şi aprobă depozitarea acestora în celula ecologică de la Dobrin.

Consilierii județeni P.S.D. Sălaj s-au opus derapajelor prezentate mai sus prin vot sau luări de poziție în cadrul ședințelor Consiliului Județean Sălaj și solicită acestei coaliții care deține majoritatea și, implicit, președintelui Consiliului Județean Sălaj, să oprească batjocura la adresa sălăjenilor, să lase aerul curat şi nepoluat și să se concentreze pe rezolvarea problemelor reale ale sălăjenilor printr-un management administrativ eficient și profesionist”, a transmis liderul de grup al consilierilor PSD Sălaj, ing. PANIE Sergiu. 

One thought on “Liderul grupului PSD din CJ Sălaj, Sergiu Panie, critică dur decizia lui Dinu Iancu Sălăjanu de a aduce în județ gunoiul maramureșenilor

  1. Pai nu promitea ca recladeste Salajul? A uitat sa precizeze cu ce. Uite, il recladeste cu gunoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *