Liderul PNȚCD, Cristian Terheș sare în apărarea Ungariei și-l acuză pe Cioloș de încălcarea tratatelor UE

Liderul PNTCD din Parlamentul European, Cristian Terhes aduce noi acuze lui Dacian Ciolos si Partidului Renew Europe privind încălcarea tratatelor europene pe subiectul ideologiei de gen în școli.

„Parlamentul European incalca din nou tratatele UE, supunand la vot o rezolutie impotriva Ungariei pentru ca a adoptat o lege care, printre altele, interzice ideologia de gen in scoli sau care prevede ca mama e femeie si tatal e barbat. Educatia, conform tratatelor UE, e de competenta statelor membre, prin urmare, nu doar ca acuzatiile contra Ungariei sunt absurde, dar ni se cere sa votam cu privire la o chestiune ce nu e de competenta UE. Impreuna cu colegii din ECR am propus o contra rezolutie care spune exact aceste lucruri.

Cum poate Ciolos, USRPLUS si grupul Renew Europe predica respectarea statului de drept in UE cand ei sunt primii care cer sa se voteze pe ceva ce nu e de competenta UE?
Evident, voi vota impotriva acestei rezolutii absurde contra Ungariei”, a transmis europarlamentarul PNTCD, Cristian Terheș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *