Liderul PSD anunță că rotativa gurvernamentală se va finaliza până la 1 iunie

Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis duminică, 12 februarie, că până la 1 iunie, va fi realizată rotativa guvernamentală şi vor fi aleşi noii preşedinţi al Senatului şi ai Camerei Deputaţilor. El a adăugat că, în maxim o lună, social-democraţii vor veni cu propuneri cu privire la un nou program de guvernare, după ce va fi făcută o analiză ce a fost îndeplinit şi ce nu în program.

„Nu am zis o zi – 25 mai (privind rotaţia premierilor – n.r.). Este posibil poate şi mai devreme şi mai târziu în funcţie de a nu deranja totuşi funcţionarea atât a Guvernului, cât şi a Parlamentului. Vom alege şi la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei, cât şi alegerea noului Guvern, lucruri care am dori, dintr-un respect pentru români să le facem într-un termen foarte scurt atât cât e minimul prevăzut de Constituţie. În maxim o săptămână se va încheia tot acest ciclu. Este posibil ca până la 1 iunie să avem totul desfăşurat”, a explicat Marcel Ciolacu, duminică seara la Prima News.

El a mai anunţat că în cel mult o lună se vor veni cu propuneri pentru noul program de guvernare.

„Încerc să explic, este evident că tot ce ţine de această rotaţie să le discutăm înainte astfel încât când intrăm în linie dreaptă ele să le meargă foarte repede: programul de guvernare, ceea ce este foarte important. Vom face o analiză ce s-a îndeplinit în programul de guvernare îndeplinit. Cred că într-un timp foarte scurt, maxim o lună, vom veni şi unele propuneri pentru noul program de guvernare ceea nu a funcţionat până acum şi trebuie îndreptat”, a mai transmis liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *