Liderul senatorilor PNL: „Ruperea coaliției PNL-PSD nu este exclusă”

Manifestările de forță pe care le vizează PSD ar putea să genereze o masă critică destul de serioasă în cadrul PNL, cu consecințe asupra unei posibile colaborări viitoare și cu posibilitatea reorientării PNL-ului, declară la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, care precizează că personal nu-și dorește ruperea coaliției. Cele două partide nu se înțeleg în privința comasării alegerilor și desemnării unui candidat comun la Președinție.

Liberalul afirmă că ”PNL nu tranzacționează posibilitatea de a avea un candidat la alegerile prezidențiale”.

Daniel Fenechiu spune în contextul tensiunilor dintre PNL și PSD pe tema comasării alegerilor că ”maniera în care se rezolvă problema, dacă va fi sau nu comasare, eu cred că va avea o implicație majoră asupra evoluției viitoarelor raporturi dintre PNL și PSD, în sensul că o condiționare a desemnării unui candidat comun, manifestările de forță pe care le vizează PSD-ul ar putea să genereze o masă critică destul de serioasă în cadrul PNL, cu consecințe asupra unei posibile colaborări viitoare și cu posibilitatea reorientării PNL-ului”.

Întrebat dacă asta ar însemna ruperea coaliției PNL-PSD, senatorul liberal a răspuns: ”Nu este exclusă. Nu sunt printre cei care cred că coaliția ar trebui ruptă, pentru că în momentul când ne-am dorit stabilitate, e normal să asigurăm stabilitatea, însă pe de altă parte, eu cred că trebuie să ne dorim și noi și ei stabilitatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *