VIDEO| Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj dotat cu tehnică nouă de ultimă generație

Pentru a interveni în sprijinul populației, pe lângă pregătirea teoretică și fizică, este nevoie și de tehnica potrivită intervenției, în funcție de zona în care are loc aceasta.

Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, Jandarmeria Română a fost dotată cu 51 de autospeciale prin intermediul unui proiect finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, valoarea totală a achiziției ridicându-se la 12,88 de milioane de lei.

Jandarmeria Sălăjeană a primit în dotare una din cele 51 de autospeciale SSANGYONG MUSSO GRAND STYLE, care va consolida capacitățile de intervenție ale jandarmeriei în situații de urgență, în zonele afectate de dezastre/pericole, în scopul evaluării efectelor acestora, transmiterii mesajelor de informare, precum și pentru captarea imaginilor din aceste zone, contribuind astfel la asigurarea securității tuturor cetățenilor.

Față de dotările standard pe care le au celelalte autovehicule aparținând Jandarmeriei, această autospecială deține o serie de echipări suplimentare precum:

– Sistem de remorcare față (troliu);

– Sistem de avertizare optică și acustic;

– Echipament de comunicare acustică/ avertizare la distanţă;

– Panou afişaj cu leduri pentru mesaje variabile;

– Echipament de observare bazat pe principiul imagisticii termice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *