Lozna: Primarul Alin Pocol anunță că încep lucrările de asfaltare a străzilor și construirea unui pod

Primarul Comunei Lozna, Alin Pocol, a anunță cetățenii că două proiecte importante pentru modernizarea infrastructurii rutiere din comună urmează să înceapă lucrările. 

Astăzi, 13 martie, primarul Alin Pocol și firma SC Delcar SRL au semnat contractul de execuție a lucrărilor aferente proiectului „Modernizare și reabilitarea infrastructură rutieră în comuna Lozna”. Proiectul este finanțat prin Programul Anghel Saligny și are o valoare totală de 8,5 milioane lei (85 miliarde lei vechi).

Lungimea totală a drumurilor comunale și a străzilor care vor fi modernizate în cadrul proiectului este de 5,3 kilometri.

Lista străzilor și drumurilor comunale care vor fi asfaltate: 

Drumuri comunale: DC 27 – 800 metri, DC 30 – 1321 metri

Loc. Cormeniș – 4 străzi în lungime totală de 1295 metri

Loc. Valea Leșului – 1 stradă în lungime de 244 metri

Loc. Lozna – 2 străzi în lungime totală de 177 metri

Loc. Preluci – 1 stradă în lungime totală de 190 metri

Loc. Valea Loznei – 2 străzi în lungime totală de 1307 metri

Al doilea proiect important pentru infrastructura rutieră din comuna Lozna este construirea unui pod peste Valea Loznei, în localitatea Preluci. Contractul de finanțare a fost semnat la data de 6 martie, între primarul Alin Pocol și ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea. Valoarea investiției este de 1,1 milioane lei și este finanțat prin Programul Anghel Saligny.

Parcuri de joacă pentru copiii din comuna Lozna

Primăria Comunei Lozna a finalizat amenajarea unor spații de recreere și parcuri de joacă destinate copiilor, în mai multe localități din comună. Investițiile sunt realizate din bugetul local și sunt o bucurie pentru copii din comunitate.

Primul spațiu de joacă a fost finalizat la Lozna, în curtea școlii. Tot lângă școala din Lozna a fost amenajat și un teren sintetic pentru minifotbal, împrejmuit și cu instalație nocturnă.

Primarul Alin Pocol a finalizat anul acesta amenajarea unui parc de joacă și în localitățiel Cormeniș și Valea Loznei.


„Sunt bucuros să anunț cetățenii comunei Lozna că am semnat contractul de execuție a lucrărilor de asfaltarea a străzilor din comuna Lozna, astfel că lucrările vor începe în cel mai scurt timp. Este un proiect de investiții important care se ridică la valoarea de 85 de miliarde de lei vechi, bani cu care vom asfalta peste 5 kilometri de străzi și drumuri comunale.

Un alt proiect important pentru care am semnat deja contractul de finanțare este construirea unu pod nou peste Valea Loznei în localitatea Preluci, care depășeșe 11 miliarde lei vechi.

Sunt investiții importante pentru comuna Lozna și suntem preocupați să ducem la bun sfârșit fiecare proiect. Continuăm să muncim și să depunem tot efortul pentru a dezvolta comuna Lozna”, a transmis primarul Alin Pocol. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *