Lucian Bode, luat în calcul de PNL pentru postul de prim-ministru. Calculele din tabăra Cîțu

Sălăjeanul Lucian Bode (originar din Comuna Valcău de Jos), ministru de Interne si al Justitiei (interimar), este luat in calcul de tabara Citu pentru a fi propus ca prim-ministru in eventualitatea ca motiunea de cenzura a USRPLUS-AUR va fi adoptata.

Liberalii au luat in discutie, intr-un format restrans, pentru prima data, posibilitatea de a renunta la Florin Citu din functia de premier al Romaniei. Liberalii lasa deschisa posibilitatea sa aiba un alt premier dupa data de 25 septembrie, anunta Antena 3.

Potrivit unor surse participante la discutia in format restrans, inainte de sedinta de aseara, de la ora 21:00, s-a vorbit despre mai multe variante de prim ministru.

Cel mai sustinut ar fi Lucian Bode, actual ministru la MAI, care a preluat, in acest moment si Ministerul Justitiei.

Ideea principala a fost ca Florin Citu trebuie sa ramana premier pana la data congresului. Cu alte cuvinte, liberalii trebuie sa faca eforturi pentru ca acesta sa ramana in functie in perioada urmatoare, inclusiv prin amanarea citirii si votului pe motiunea de cenzura depuse deja la sfarsitul saptamanii trecute.

Mai mult decat atat, potrivit surselor citate, Lucian Bode este cel mai bine vazut pentru functia de premier, in conditiile in care ar avea atat sustinerea Ardealului, dupa Congres ar ocupa si o functie de prim vicepresedinte al partidului, deci va fi al doilea om in partid, ar avea si sustinerea celor din Moldova si este agreat si de Palatul Cotroceni.

S-a mai discutat ca o posibila varianta Iulian Dumitrescu, insa spuneau sursele ca este un slab comunicator public, plus ca nu isi doreste nici sa paraseasca organizatia Prahova, pentru ca ar putea ramane fara sustinere acolo.

Totodata, s-a luat in calcul si Rares Bogdan, insa este cel mai putin probabil ca acesta sa ajunga premier si sa fie sustinut, tocmai pentru ca nu are sprijin atat de mare in partid, nu are sustinerea celor din sudul tarii si nici a Moldovei.

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a tinut sa declare apoi ca ca liberalii nu vor renunta la Florin Citu in functia de prim-ministru.

„Noi nu renuntam la Florin Citu, este premierul pe care il sustinem. Nici nu s-a pus problema si nici nu se va pune sa renuntam la Florin Citu”, precizeaza prim-vicepresedintele PNL, intr-o declaratie acordata marti presei.

El spune ca este „o intoxicare” informatia potrivit careia PNL s-ar gandi la o alta varianta de premier.

„Este o intoxicare! Informatiile care au aparut in spatiul public potrivit carora PNL se gandeste la o alta varianta de prim-ministru sunt false”, arata el.

Liberalii din echipa premierului Florin Citu au convocat pentru miercuri, la ora 10,00, BPN al PNL, prin videoconferinta, pentru a discuta situatia politica.

4 thoughts on “Lucian Bode, luat în calcul de PNL pentru postul de prim-ministru. Calculele din tabăra Cîțu

  1. Atentie la acest PDL -ist ! Ce naste din pisica ….soareci mananca. Lupul schimba parul dar naravul ba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *