Marcel Ciolacu: „Până la sfârșitul anului vom avea o aderare completă la Schengen, inclusiv terestru”

Există un plan pentru ca, până la sfârșitul anului, România să aibă o aderare completă la Schengen, inclusiv terestru, a spus premierul Marcel Ciolacu.

„Acum o săptămână, eram la dumneavoastră, pe șantierul centurii de sud a Timișoarei.

Astăzi, am venit din nou aici, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Internațional Timișoara.

E evident, este clar că, în sfârșit, după mai bine de 30 de ani, investițiile au început să țină pasul cu nevoile de dezvoltare ale comunității. Vedem aici o investiție spectaculoasă, la cele mai înalte standarde.

Și același lucru se întâmplă în multe alte orașe din țară, fie că vorbim de aeroporturile din Iași, Craiova sau Târgu Mureș.

De asemenea, sunt sute de milioane de euro care vor fi investiți în următorii ani în portul Constanța, dar și în celelalte porturi pe care le avem la Dunăre.

Toate aceste investiții îmi dau încredere că România este pregătită pentru aderarea cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen”, a spus Marcel Ciolacu, vineri, la inaugurarea terminalului „Plecări” a Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia, cu ocazia aderării la Air Schengen.

El precizează că „peste mai puțin de 48 de ore, românii care vor călători în Schengen vor uita de controlul clasic în aeroport”.

„Vor merge direct la porțile de îmbarcare. După 14 ani de nedreptate, puțini mai sperau că România va deschide vreodată ușa Schengen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *