MARCEL CIOLACU: PRIN ADERAREA LA UE, ROMÂNIA ȘI-A ÎNTĂRIT INDEPENDENȚA ȘI ȘI-A CÂȘTIGAT STABILITATEA ȘI SIGURANȚA NECESARE PENTRU A SE DEZVOLTA ȘI ASIGURA ROMÂNILOR ȘANSA UNUI VIITOR MAI BUN

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis joi, 09 mai 2024, un mesaj de Ziua Europei, în care afirmă că România, prin aderarea la Uniunea Europeană și-a întărit independența și și-a câștigat stabilitatea și siguranța necesare pentru a se dezvolta și asigura românilor șansa unui viitor mai bun.

„Prin aderarea la Uniunea Europeană, România și-a întărit independența și și-a câștigat stabilitatea și siguranța necesare pentru a se dezvolta și asigura românilor șansa unui viitor mai bun.

Drumul spre integrarea europeană nu a fost ușor, însă după 17 ani de la aderare, țara noastră reușește în sfârșit să se comporte cu maturitate și să profite de oportunitățile europene.

Rata de absorbție de peste 97% din fondurile destinate politicii de coeziune pentru perioada de finanțare care tocmai s-a încheiat demonstrează că am reușit să utilizăm oportunitățile europene pentru a dezvolta infrastructura și a avea servicii publice mai bune pentru români.

Drumul nostru european este însă doar la început. Suntem în Schengen cu frontierele aeriene și maritime, dar anul acesta trebuie să facem dreptate până la capăt și să avem o aderare completă.

Astăzi, de Ziua Europei, trebuie să tragem linie și să vedem ce am realizat dar și să constatăm ce trebuie făcut pe mai departe pentru ca România să fie mai puternică și mai influentă în Uniunea Europeană. Și cred cu tărie că am găsit calea pentru a conta mai mult în Europa.

Uniunea Europeană este casa noastră, casa unei Românii care și-a afirmat cu mândrie independența în 1877, ceea ce ne permite să urăm tuturor românilor un sincer și binemeritat La Mulți Ani!”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *