Marius Pașca, antrenor SCM Zalău: „Suntem o echipă cu pretenții și vom ataca promovarea în Liga a II-a”

Băieții pregătiți de Marius Pașca și Alexandru Pop au revenit la treabă și au participat la primul antrenament din 2021. Reuniunea lotului SCM Zalău a avut loc azi, 18 ianuarie, la ora 15.30, la Stadionul Municipal Zalău.

25 de jucători s-au prezentat la stadion, iar Florin Istrate a lipsit motivat, astfel că băieții au început oficial pregătirile pentru returul de campionat. Cu un lot intact și cu un singur transfer făcut, SCM Zalău își propune să continue jocurile bune și se va lupta pentru a ajunge la bajarul de promovare în Liga a II-a.

Antrenor Marius Paşca: ,, A fost o vacanţă destul de lungă, dar mă bucur că am revenit la pregătiri. În această pauză ne-am dorit să aducem un atacant şi am reuşit să îl legitimăm pe Sergiu Pop, un jucător cu experienţă. Urmează o perioadă dificilă pentru jucători cu încărcătură fizică mare, dar sunt convins că băieţii vor răspunde pozitiv la cerinţele noastre”.

În vacanța de campionat SCM Zalău s-a întărit în atac și a transferat golgheterul Seriei a X-a, jucătorul Sergiu Pop, care cu siguranță va contribui substanțial în viitoarele jocuri.

Fotbaliștii zălăuani au programate și 8 amicale, dintre care două cu echipe din Liga a II-a. Primul joc de verificare va fi cu Viitorul Cluj, după care SCM Zalău pleacă în cantonament la Băile Felix, unde condițiile de pregătire sunt foarte bune, astfel că băieții lui Marius Pașca vor avea condiții optime pentru antrenamente. Deplasarea în cantonamentul de la Băile Felix o vor face doar jucătorii cu contract la SCM Zalău.

În cadrul unei conferințe de presă, antrenorul principal al SCM Zalău, Marius Pașca, s-a declarat mulțumit de lotul de jucători de care dispune, dar spune că ar mai fi nevoie de un mijlocaș la echipă. Conducătorul a mai spus că SCM Zalău are în vizor și 4 tineri pe care i-a adus la echipă și pe care îi va evalua în vederea unui transfer.

„Ar fi greșit să gândim că am rezovat problema de a ajunge la jocurile de la baraj. Suntem la 7 puncte de locul 3 și mai sunt 24 de puncte puse în joc. Am convingerea că lotul pe care îl avem la dispoziție și jucătorii care vor veni, sunt convins că avem o șansă importantă să accedem la jocurile de baraj, dar și acolo se poate întâmpla orice. Am pregătit 8 amicale din dorința de a ajuta să integrăm jucătorii noi veniți. Vor fi 2-3 jucători pe care îi vom mai aduce la echipă, dar nici nu vrem să avem un lot numeros. Mai sunt puține jocuri de disputat, 8 etape de campionat și sperăm noi și 4 meciuri de baraj. Sper ca în două săptămâni cei patru juniori să mă convingă, voi trage linie și voi lua o decizie. Cei patru jucători sunt Lingurar Florin an naștere 2002 – mijlocaș drapta/stânga, Oșan David an naștere 2002 – fundaș dreapta, Știrb Andrei an naștere 2003 – mijlocaș/fundaș dreapta, Rus Robert an naștere – atacant. Îmi doresc să transferăm un mijloc central cu experiență, dar suntem încă la stadiul de discuții. Îmi doresc să existe o concurență reală pe posturi. Suntem o echipă cu pretenții și vom ataca promovarea, iar pentru asta se impune și e chiar benefic să existe concurență pe posturi între jucători. 

La începutul campionatului nimeni nu credea că vom termina turul pe primul loc și vă mărturisesc că nici eu nu am crezut acest lucru. Obiectivul nostru a fost să terminăm turul pe în primele trei locuri, iar în partea a doua să mai urcăm un loc. Dar datorită seriozității jucătorilor și a condițiilor oferite de Primăria Municipiului Zalău, echipa a răspuns pozitiv la cerințele stafului tehnic.  

Zalăul oferă condiții foarte bune, suntem pe primul loc, tot ce înseamnă parte financiară suntem la zi, care este un aspect foarte important. Suntem o echipă care avem tot ce ne trebuie ca să facem performanță și mă bucur că locul pe care îl ocupă echipa e în concordanță cu ceea ce ne oferă Primăria Municipiului Zalău. Avem un lot echilibrat valoric și asta mi-am și dorit. Suntem un club serios, unde Primăria și-a făcut datoria cu prisosință. Am avut zeci de jucători care mi-au fost propuși de diverși impresari în această perioadă de vancanță de iarnă, dar nu am dorit să luăm decât un jucător pe atacantul Sergiu Pop, pe care l-am urmărit de mult. Este un jucător care a confirmat. În ultimii ani este golgheterul seriei 10 din Liga a 3-a, un jucător care cunoaște echipele din serie”, a declarat conducătorul Marius Pașca. 

Marius Pașca ultimul antrenor care a antrenat o echipă din Zalău în Liga a II-a, în urmă cu 16 ani

„Sigur că ne dorim să promovăm în Liga a II-a. Din păcate am fost ultimul antrenor al Armătura ca a antrenat în Liga a II-a, în iulie 2005. ultimul meci cu Unirea Alba-Iulia când am pierdut 4-1 acasă, după care echipa s-a desființat. Au trecut 16 ani se fac în vară. Sigur că mi-aș dori să fiu eu antrenorul care duce din nou echipa în Liga a II-a. Consider că avem o șansă bună, important este să știm să gestionăm toate etapele care au mai rămas de jucat. Meciurile de baraj este cu totul altceva, altă implicare emoțională, psihic. Sunt convins că la meciurile de la baraj care vor veni jucătorii cu experiență își vor face datoria, dar nu numai ei și ceilalți jucători. Trebuie să fim concentrați în tot ceea ce avem de făcut, suntem stimulați din toate punctele de vedere”, a declarat Marius Pașca. 

Primul amical SCM Zalău – Viitorul Târgu Jiu (echipă din Liga II) este programat pe 31 ianuarie. Primul meci oficial din returul de campionat al SCM Zalău este în deplasare la Someșul Dej pe 13 martie.

„Sper ca pe 29 mai să reuțim să promovăm în Liga a II-a. Toată lumea își dorește, de la primar până la conducerea administrativă, suporteri și jucători”, a conchis antrenorul de la SCM Zalău, Marius Pașca. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *