Masă rotundă organizată de ISJ Sălaj pe tema educației financiare

Miercuri, 22.03.2023, ora 14.00, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a organizat o masă rotundă cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din consorțiu, pe tema educației financiare.

Discuțiile au avut în vedere organizarea unor activități tematice, în perioada 3 – 11 aprilie 2023, dedicate Zilei educației financiare, pornind de la prevederile art. 2 din Legea nr. 83/11.04.2022 pentru instituirea zilei de 11 aprilie ca Ziua educației financiare.

În urma discuțiilor s-au stabilit: modalitatea concretă de colaborare, tipul activităților care vor fi organizate, echipa de lucru de la nivelul consorțiului, care va proiecta, coordona, implementa și evalua activitățile planificate. Pentru definitivarea și demararea acțiunilor propuse va mai avea loc o întrunire, în data de 27.03.2023.

La masa rotundă au participat din partea Inspectoratului Școlar Județean Sălaj: inspector școlar general, prof. dr. Gheorghe – Vasile Bulgărean, inspector școlar, prof. dr. Rus Mădălina – Ioana și directorii unităților de învățământ din consorțiu: prof. Morar Florin – Colegiul Național „Silvania” Zalău, prof. Crișan Laura – Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, prof. Crișan Simona – Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, prof. Făgărași Anca – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău.

De asemenea, în perioada menționată, la nivelul unităților de învățământ din județul Sălaj se vor organiza seminare, mese rotunde workshop-uri etc. pe tema educației financiare, integrate în activităţile didactice corespunzătoare.

Menționăm că, pe parcursul anului școlar, cadre didactice și elevi din județul Sălaj au participat la o serie de programe de educație financiară, organizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), prin intermediul cărora participanții au primit informații aferente funcționării piețelor financiare. Cel mai recent seminar online de educație financiară, fiind „Start2Teach” din 20 martie 2023, seminar dedicat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Ca urmare, activitățile care vor fi organizate vor evidenția importanța acestui domeniu, care are implicații fundamentale în dezvoltarea elevilor, a cadrelor didactice și implicit în dezvoltarea economică a societății românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *