Maşină cu cinci tineri, inclusiv din Sălaj, înzăpezită în Munţii Godeanu. Au intervenit jandarmii

Cinci turişti au rămas înzăpeziţi în Munţii Godeanu, pe raza judeţului Gorj, şi au fost nevoiţi să sune la 112 pentru a cere ajutor.

Jandarmii montani din Tismana au fost sesizaţi prin apel de urgenţă SNUAU 112 despre faptul că cinci persoane, doi adulţi şi trei minore, din judeţele Sălaj şi Gorj, care parcurgeau un traseu turistic montan în Munţii Godeanu, zona Barajul Cernei, cu un autoturism, au rămas împotmoliţi în zona montană şi nu mai pot continua deplasarea.

„Tinerii, după ce au vizitat lacul din zona montană, fiind îndrumaţi pe timpul deplasării de un dispozitiv GPS, au rămas împotmoliţi cu autoturismul într-o zonă în care zăpada era mare, neavând un echipament adecvat pentru munte.

Spre locul solicitării, s-au deplasat doi jandarmi montani din Tismana şi un ranger din cadrul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei, cu două autoturisme de teren din dotare. Aceştia au preluat tinerii în cele două autoturisme şi i-au transportat în oraşul Tismana, intervenţia derulându-se pe timpul a peste două ore.

Recomandăm turiştilor amatori de drumeţii montane, ca înainte să plece la drum, să verifice hărţile rutiere şi aplicaţiile de pe dispozitivele electronice, dacă rutele montane planificate sunt deschise şi accesibile circulaţiei rutiere în această perioadă“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *