Medalii de recunoaștere acordate cadrelor didactice sălăjene

M

Festivitatea de aniversare a 30 de ani de la înființarea Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România a avut loc la Sala „Transilvania” din Zalău, ocazie cu care au fost premiate 86 de cadre didactice care prin profesionalismul și dăruirea lor au contribuit la dezvoltarea învățământului în limba maghiară din județul Sălaj. Printre cadrele didactice premiate se află și senatoarea UDMR, Kovács Irina Elisabeta.

La eveniment au participat președintele UDMR Sălaj, dnul deputat Seres Dénes, secretarul de stat din Ministerul Educației, Kallós Zoltán și președintele Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România, Burus-Siklódi Botond, președintele UCDMR Sălaj, Kovács Zoltán, director de cabinet în Ministerul Educației, senatoarea Kovács Irina, prefectul Dari Tamás, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Szilágyi Róbert, precum și viceprimarul municipiului Zalău Fazakas Miklós.

„Mulțumesc pentru medalia acordată! Calde felicitări tuturor colegilor premiați pentru activitatea de excepție în slujba învățământului în limba maghiară din județ! Dnul deputat Seres Dénes, președintele UDMR Sălaj, dnul secretar de stat Kallós Zoltán, precum și dnul Burus-Siklódi Botond, președintele UCDMR s-au adresat cadrelor didactice exprimându-și aprecierea pentru întreaga activitate a acestora. Felicitări organizatorilor pentru evenimentul de neuitat în care au fost celebrați profesorii!”, transmite senatoarea UDMR, Kovács Irina.

Kovács Irina – peste trei decenii de experineță în învățământul românesc

Senatoarea Kovács Irina Elisabeta are o experiență de peste 30 de ani în învățământul românesc, fiind la bază profesor doctor în Biologie. Pe parcursul anilor a absolvit un masterat în management educațional, a obținut o licență în limba și literatura engleză la Universitatea „Babeș-Bolyai”, și a participat la numeroase specializări și cursuri de formare în țară și în străinătate.
A fost director al Liceului „Wesséleny” din Zalău, lector universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” – Filiala Zalău, inspector școlar general adjunct la ISJ Sălaj, secretar de stat în Ministerul Educației, după care, în decembrie 2020, a fost aleasă senator UDMR de Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *