Mesajul consilierilor județeni PSD, de Ziua Internațională a Copilului

Atunci când am fost copii, am vrut cu toții să ne punem amprenta asupra lucrurilor din jurul nostru și am crescut cu convingerea că atunci când vom fi mari simplul nostru efort de a da o mânuță de ajutor va putea duce, dacă e cazul, la bunăstarea întregii lumi, iar noi eram fericiți din acest motiv.

Odată cu trecerea timpului ne pierdem acest crez, pentru că în viața noastră apar greutățile și incertitudinile, iar din cauza asta uneori ne mai pierdem încrederea în forțele proprii. Poate că într-adevăr nu este sănătos să fii întru totul convins de aptitudinile și capacitățile tale și să păstrezi pentru tot ceea ce faci o minimă doză de îndoială, dar să nu uităm că un copil mic este și el confuz atunci când cade din întâmplare, dar își recapătă mereu încrederea atunci când dintr-o mișcare este din nou în două picioare.

Prin urmare, oamenii mari ar trebui, dincolo de toate calculele și socotelile de dinaintea unei decizii, să fie la fel de convinși și determinați precum un copil care vrea să scrie prima dată deși nu a ținut vreodată până atunci un pix în mână sau care vrea să dea cu mătura deși are de trei ori înălțimea lui.

Să îndrăznim așadar să fim copii!

La mulți ani tuturor copiilor din lume, mai mici sau mai mari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *