Mesajul lui Dinu Iancu-Sălăjanu de Ziua Unirii Principatelor Române

🇷🇴 Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, la 24 ianuarie 1859, a fost primul pas important făcut pentru înfăptuirea statului național unitar român. Mica Unire, cum mai este cunoscută, a deschis drumul marilor reforme care au pus bazele dezvoltării României.

În fiecare an, pe 24 ianuarie, ne aducem aminte de faptele de curaj ale înaintașilor noștri, care au făurit România modernă, înscriindu-se în mersul firesc al istoriei.

Prezent la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a transmis:

📌 ”Pentru mine, ziua de astăzi, și clipa pe care o trăiesc acum, se constituie într-o sublimă și măreață amintire a ceea ce s-a săvârșit în urmă cu 163 de ani, și anume ceea ce se cheamă <<Mica Unire>>, respectiv Unirea Moldovei cu Muntenia și realizarea Țării Românești, cu capitala la București.

Omul providențial al momentului de atunci și de azi a fost, este și va fi colonelul Alexandru Ioan Cuza, primul domn al Țării Românești. Noi, aici, acum, omagiem cu reverența de rigoare pe cel care a modernizat țara după modelul Europei și a dovedit că <<În Unire, e puterea!>>.

Aș dori să închei întrebându-ne: Ce li se cuvine celor de atunci, celor care au înfăptuit Unirea Principatelor Române? Simple, dar speciale mulțumiri, o aleasă considerație, ambele prefațate de un omagiu și secondate de o reverență!

Hai să dăm mână cu mână dragi sălăjeni, dragi români!

Trăiască în veci România și românii!” 🇹🇩

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *