Ministrul Lucian Bode a sărbătorit la București Ziua Unirii Principatelor Române

Mica Unire a fost o etapă decisivă în drumul ireversibil spre Marea Unire.

Momentul Micii Uniri de la 1859 a fost un prim pas îndrăzneț și important pentru împlinirea unui ideal național – România noastră de astăzi.

Am ales să marchez această zi prin prezența la ceremonia organizată în Parcul Carol la Monumentul Ostașului Necunoscut, precum și la evenimentul găzduit de Academia de Poliție, instituție al cărei nume se leagă de liderul unionist, Alexandru Ioan Cuza.

Am încredere că studenții acestei școli vor urma modelul ”patronului” lor istoric, iar cariera le va fi călăuzită de corectitudine, curaj și responsabilitate.

Ziua de 24 ianuarie este deosebit de valoroasă pentru ideea de unitate și solidaritate de care românii sunt capabili. Această zi rămâne mărturia devotamentului, spiritului de sacrificiu și crezului într-un ideal măreț, valori care au mobilizat elitele politice de la acea vreme în jurul unui proiect de țară axat pe binele comun, pentru viitorul României.

Avem obligația să perpetuăm prin dovezi continue de patriotism și responsabilitate aceste valori care au fost câștigate cu sacrificii și perseverență de înaintașii noștri.

În același timp, sărbătoarea de astăzi este valoroasă pentru ideea de modernitate și dezvoltare instituțională pentru că în acele timpuri s-au făcut primii pași importanți în făurirea României moderne.

Suntem datori să consolidăm această muncă de construcție și să întărim instituțional statul pe mai departe, astfel încât fiecare cetățean să se simtă protejat și puternic.

Să ne cinstim eroii, să ne onorăm țara și să fim uniți în jurul principiilor democratice!

La mulți ani, tuturor românilor ! 🇷🇴

#24ianuarie1859

#163deani

#UnireaPrincipatelorRomâne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *