Mesajul senatorului USR, Cristian Viașu de Ziua Mondială a Pietonului: „Circulăm în mod responsabil”

17 August / Ziua Mondială a Pietonului : cirulăm în mod responsabil  
‍ Până în prezent, se estimează că peste un milion de oameni din întreaga lume și-au pierdut viața în accidente rutiere, dintre care aproape 300 de mii s-au soldat cu victime în rândul pietonilor, un număr mare de victime suferind leziuni care au dus la invaliditate temporară sau permanentă.
Dacă această tendință nu este diminuată, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că. până în anul 2030, accidentele rutiere vor fi a șaptea cauză de deces la nivel mondial.
În România, conform Institutului Național de Statistică, în anul 2019, din cei 3.844 pietoni şi șoferi aflaţi sub influenţa alcoolului care au fost implicaţi în accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, 60% erau pietoni și 40% șoferi.
Cele mai multe accidente în care sunt implicați pietoni au loc în luna august, mai arată datele Statisticii.
❌ Anul trecut au existat restricții de circulație impuse de pandemie care au scăzut vizibil numărul accidentelor rutiere.
̆ a fost stabilită pe 17 august de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în memoria primului accident rutier soldat cu o victimă, înregistrat în anul 1897, când Bridget Driscoll, din Londra, a fost ucisă de un vehicul cu motor.
‍♀️Toți suntem #pietoni. În calitate de participanți la traficul rutier, nu doar că riscăm să fim sancționați, dar ne punem viața în pericol

Senator USR Sălaj, Cosmin Crisian VIAȘU 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.