Miniștrii USR PLUS și-au anunțat demisia din Guvernul Cîțu, care rămâne minoritar
Liderii USR PLUS au anunțat luni seară că miniștrii formațiunii și-au depus / î demisia din Guvernul Cîțu, decizie luată în urma amânării stabilirii unui calendar pentru moțiunea menită să îl înlăture pe premierul Cîțu.
Liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, vor avea marți o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, la invitația acestuia.
„Este o decizie grea, pe care am luat-o în urma comportamentului premierului Florin Cîțu”, a declarat Dan Barna.
„Anunțul miniștrilor USR PLUS că demisionează este cel corect în situația în care PNL și PSD blochează moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS. Noi nu mimăm democrația. Apărăm reformele și țara de hoție cu orice preț. Și nu ne cumpără nimeni cu funcții și privilegii!”, a transmis copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș.
Miniștrii demisionari:
- Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene: Cristian Ghinea
- Ministerul Transporturilor: Cătălin Drulă
- Ministerul Sănătăţii: Ioana Mihăilă
- Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizăzii: Ciprian Teleman
- Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: Claudiu Năsui
Ministrul Justiției, Stelian Ion a fost revocat în 1 septembrie, interimatul este asigurat de ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL).
Toți membrii Guvernului care fac parte din USR PLUS au intrat în ședința Biroului Politic Național cu mesajul neoficial că își vor prezenta demisia, potrivit surselor Europa Liberă.
Marele absent al întâlnirii decisive o să fie însă Dacian Cioloș, care este plecat la Paris. De la ședință va lipsi și europarlamentarul Dragoș Tudorache. Absența celor doi nu este pe placul tuturor miniștrilor din USR PLUS.
„Toți vrem să ne dăm demisia. Știu că se va întâmpla, cel mai probabil, în seara aceasta (n.r. luni). Acesta este planul”, a declarat un ministru USR PLUS înainte de a intra la ședință.
Decizia depunerii demisiei a fost luată după ce luni dimineață, moțiunea de cenzură la adresa premierului Cîțu, depusă de USR PLUS și AUR nu a putut fi programată, deși aceasta era cea de-a treia tentativă după ce partidul a anunțat că îi retrage sprijinul politic premierului Florin Cîțu.
PNL a solicitat să se verifice timp de două săptămâni dacă semnăturile depuse pe moțiune sunt autentice, iar reprezentanții PSD au plecat de la ședința Birourilor Permanente Reunite.
Marți este programată o nouă ședință a Birourilor Permanente Reunite pentru a se stabili calendarul pentru moțiunea de cenzură.
USR-PLUS, călduroase și sincere felicitări!Ceea ce se întâmplă este logic, nu aveți mamă,tată,bun simț,sânteți atei înrăiți, schimbați mersul biologiei,deci numai răzmeriță și batjocură!Ce bine v-ar prinde acum niște relații mai umane cu”Ciuma roșie”!!!