Ministrul Bode, alături de fostul ambasador, Adrian Zuckerman, au vizitat Casa Memorială Iuliu Maniu de la Bădăcin

Prezenți în județul Sălaj cu ocazia Zilei Internaționale a Holocaustului, fostul ambasador al SUA, Adrian Zuckerman, dar și ambasadorul Belarusului, au participat în această dimineață la manifestările organizate cu ocazia Zilei Unirii, desfășurate la Zalău.

După finalizarea ceremoniei, ministrul Lucian Bode alături de reprezentanții ambasadelor, împreună cu fostul ambasador SUA, Adrian Zuckerman, au plecat în Pericei, mai exact la Bădăcini, unde au vizitat Casa Memorială a marelui om politic Iuliu Maniu.

La Bădăcin a fost prezent și episcopul greco-catolic de Oradea, Preasfințitul Virgil Bercea, dar și europarlamentarul PNȚCD, Cristian Terheș.

Oaspeții au fost primiți cu pâine și sare de către preotul Cristian Borz, cel care s-a luptat și a reușit să restaureze casa lui Maniu din Bădăcin.

Preotul Borz a fost o gazdă excelentă, astfel că a organizat un tur al casei și le-a povestit invitaților despre Iuliu Maniu, dar și despre ce reprezintă Casa Memorială Iuliu Maniu.

La final, în curtea casei un grup de copii au cântat imnul lui Maniu, după care toți cei prezenți au făcut o fotografie de grup.

Reprezentații ambasadelor Belarus, Rusia, dar și fostul ambasador SUA, Adrian Zuckerman, au semnat în cartea de oaspeți pusă la dispoziție de către părintele Cristian Borz.

One thought on “Ministrul Bode, alături de fostul ambasador, Adrian Zuckerman, au vizitat Casa Memorială Iuliu Maniu de la Bădăcin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *