Ministrul Cseke Attila anunță suplimentarea PNDL cu încă 3 miliarde de lei pentru proiectele în derulare

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat miercuri că în şedinţa de guvern a fost dezbătut, în prima lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede o finanţare suplimentară, în valoare totală de 3 miliarde de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru proiectele aflate în derulare prin PNDL 2, scrie Digi24.

„Am pus astăzi în transparenţă decizională un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care creăm temeiul legal pentru suplimentarea contractelor de finanţare încheiate pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Aceeaşi măsură a fost luată pentru etapa întâi, prin Ordonanţa de Urgenţă 214/2020, printre primele măsuri ale actualului guvern, în urma căreia au fost încheiate acte adiţionale la contracte de finanţare pe PNDL 1 şi s-au alocat credite de angajament, respectiv contracte, în această valoare de 800 de milioane de lei. În cazul aprobării acestei OUG, sperăm că acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare, vom cere alocarea de credite de angajament pentru acoperirea acestor suplimentări de sume pe PNDL 2, sume care merg până la 3 miliarde de lei, a spus Cseke Attila într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat că finanţarea vizează acoperirea cheltuielilor suplimentare cauzate de majorarea preţurilor materialelor de construcţii şi a salariilor din domeniul construcţiilor.

„Sprijinim proiectele comunităţilor locale. Fără această măsură, ar fi în pericol multe investiţii finanţate, ale căror construcţie a fost începută deja, a subliniat Cseke Attila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *