Ministrul de Interne, Lucian Bode, a semnat contractul pentru șase elicoptere noi

Dezvoltarea capacităților de reacție pentru protejarea cetățenilor și a comunităților este o prioritate instituțională a Ministerului Afacerilor Interne!

Șase aparate de zbor de ultimă generație vor intra în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, astăzi fiind încheiat un acord-cadru în valoare de aproximativ 270 de milioane de euro (fără TVA) pentru achiziția acestora.

Aceste elicoptere medii/grele multifuncționale vor putea fi utilizate pentru misiuni de salvare pe mare sau pe uscat, astfel că vor contribui în mod decisiv la creșterea eficienței misiunilor desfășurate de profesioniștii sistemului de situații de urgență.

Este unul dintre cele trei mari proiecte pe partea de resursă aviatică derulat de către IGSU și IGAv prin Proiectul VIZIUNE 2020 din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Demersurile pentru modernizare nu se vor încheia aici, structurile de situații de urgență, și nu numai, urmând să beneficieze și de alte dotări prin intermediul programelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

„Mă bucur că Ministerul Afacerilor Interne este deschizător de drumuri în ceea ce privește proiectele de înzestrare cu tehnică modernă ai căror beneficiarii finali sunt cetățenii si comunitățile.

Încurajez toate structurile Ministerului Afacerilor Interne să acceseze astfel de programe care completează substanțial necesarul logistic și care contribuie în mod decisiv la transformarea în bine a serviciilor publice oferite cetățenior”, transmite ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.