Ministrul Lucian Bode a avut o întâlnire la Prefectura Sălaj cu toți șefii din Poliție, Jandarmerie și Pompieri

Prezent într-o vizită de lucru în județul Sălaj, ministrul Luician Bode a avut o întâlnire în prima parte a zilei cu reprezentanții autorităților publice locale, primarii din județ, întâlnire la care a participat și directorul general al CNI București.
În cea de-a doua parte a zilei, ministrul Lucian Bode a convocat la sediul Prefecturii Sălaj o ședință de lucru cu reprezentanții structurilor teritoriale de la nivelul județului Sălaj aflate în subordinea și coordonarea MAI, pentru a analiza împreună stadiul pregătirilor necesare gestionarii în bune condiții a desfășurării Sărbătorilor de Paște, dar și pentru a discuta problemele punctuale cu care se confruntă structurile la nivel local.
La această ședință ministrul Bode a fost însoțit de prefectul Sălajului, Dari Toma, de șeful Jandarmeriei Române, Alin Manstan și de secretarul de stat Bogdan Despescu.
Principalul obiectiv pentru structurile MAI rămâne planificarea, organizarea și derularea activităților în condiții optime, ținând cont de contextul pandemic actual care reclamă o mobilizare susținută și eficientă din partea tuturor celor implicați.
Totodată, ministrul Bode s-a asigurat că reprezentanții structurilor MAI angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice au demarat deja dialogul și colaborarea cu autoritățile locale și cu reprezentanții Bisericii, astfel încât să se prevină apariția de incidente pe perioada sărbătorilor pascale.
„Este important să fie acordată o atenție sporită acestui eveniment religios și să se realizeze o dimensionare adecvată a personalului și capabilităților operative alocate pentru acest moment, să se acționeze cu calm și profesionalism, prioritatea zero fiind protejarea cetățenilor, vegherea la respectarea legii și la menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
Am încredere că vom avea alături de noi în acest efort comun cetățenii care vor da dovadă de simț civic, demonstrând în acest fel că au înțeles importanța respectării măsurilor speciale de protecție dispuse de autorități în contextul limitării efectelor pandemiei Covid 19″, spune ministrul Lucian Bode. 
Structurile MAI sunt partenerii tuturor cetățenilor de bună credință și sunt convins că împreună vom reuși să câștigăm lupta pentru stoparea acestui virus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *