Ministrul Lucian Bode a primit aviz pozitiv în Parlament pentru bugetul MAI

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne a primit astăzi un aviz pozitiv in comisiile reunite de apărare, ordine publică și siguranţă naţională ale Parlamentului.

„Le mulțumesc colegilor parlamentari pentru votul lor și îi asigur, ca pe toți românii de altfel, că această construcție bugetară este una corect dimensionată, responsabilă și echilibrată care pune accentul pe dezvoltarea și modernizarea instituțională a uneia dintre cele mai complexe instituții din arhitectura de securitate națională”, spune ministrul Lucian Bode.

Acest buget este unul net superior ca alocări față de anul trecut, fiind de altfel cel mai mare buget din ultimii 5 ani pe care Ministerul Afacerilor Interne îl gestionează, având ca scop principal asigurarea finanțării corespunzătoare a sarcinilor instituționale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Dacă ne raportăm la execuția de anul trecut și eliminăm fondurile alocate alegerilor, vom constata că bugetul din acest an este mai mare cu 5,47% față de cel de anul trecut.

Ca si elemente de construcție bugetară, la fel ca în anii precedenți, cheltuielile cu salariile și pensiile depășesc 80% din bugetul MAI.

„În primul rând am asigurat sumele necesare pentru plata salariilor si pensiilor, resursa umană fiind esențială pentru performanța sistemului, am asigurat finanțarea pentru partea de investiții pe componenta de dotare și îmbunătățire a condițiilor de muncă, baza materială fiind esențială pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor”, explică ministrul Bode.

Ca o noutate în abordarea bugetului MAI, se pune accent foarte mare, în zona de investiții, pe fondurile europene, unde vorbim de peste 1,5 mld. de lei, ceea ce comparativ cu execuția anului trecut, înseamnă un plus de peste 274%.

„Mandatul pe care mi l-am propus în fruntea MAI are în prim-plan profesionalizarea și eficientizarea instituției”, spune ministrul de Interne Lucian Bode.

Acest buget a fost construit având imaginea clară și bine fundamentată a situației tuturor structurilor, a nevoilor și a cerințelor lor, prioritatea zero fiind consolidarea instituțională și creșterea performanței.

„Sunt ferm convins că obiectivele strategice fixate la nivel instituțional pot fi atinse dacă resursele financiare, logistice si umane sunt corect dimensionate si eficient gestionate”, a transmis ministrul de Interne Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *