Ministrul Lucian Bode pregătește măsuri dure după cazul polițiștilor acuzați de tortură

„Vă rog să fiți atenți la ce va urma în zilele următoare”, a declarat, luni, ministrul de Interne, Lucian Bode, întrebat despre cazul celor trei polițiști arestați preventiv, unul dintre ei fiind chiar vicepreședinte de sindicat. „Ce s-a întâmplat la Secția 16 nu face cinste acestor, deocamdată, angajați ai Poliției Române. Avem toleranță zero față de astfel de activități, față de astfel de indivizi”, a mai afirmat Bode.

Ministrul de Interne a ținut să precizeze că atât pentru situația din 2018, cât și pentru cea din 2020, Poliția Română a sesizat Parchetul.

„La fel vom sesiza organele penale în fiecare caz și o să vă rog să fiți atenți la ce va urma în zilele următoare, să vă uitați cam la ce nivel îmi doresc să se acționeze în Poliția Română în astfel de situații”, a continuat Lucian Bode.

Despre ultimul caz semnalat, ministrul a spus că Parchetul a finalizat cercetările după șase luni și a dispus măsuri.

Bode a mai afirmat că e exclus ca astfel de abuzuri să se fi petrecut din cauza angajărilor din sursă externă. Pe de altă parte, el a deplâns din nou lipsa de personal din Poliția Română: „Din sistem au plecat foarte mulți angajați. În ultimii cinci ai au plecat aproape 30.000 de angajați, ne creează o mare dificultate”.

Reamintim că, săptămâna trecută, trei polițiști de la Secția 16 au fost arestați preventiv, iar cinci au fost plasați sunt sub control judiciar după ce au bătut și umilit doi tineri care le-au reproșat că nu poartă mască de protecție. Agenții se aflau atunci în centrul Capitalei, unde făceau controale de rutină fix pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile antipandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *