Ministrul Lucian Bode: „România este pregătită de 11 ani să intre în Schengen”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, duminică, la Sibiu, că de 11 ani, România este pregătită şi îndeplineşte toate condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen, însă decizia este una politică.

”Poziţia României este una fermă şi spune acelaşi lucru de câţiva ani, dar acum când se pune problema extinderii Spaţiului Schengen cu alte ţări, de exemplu Croaţia, o spunem cu atât mai apăsat că în acest demers trebuie să existe un echilibru între responsabilităţile pe care România şi le asumă şi drepturile pe care trebuie să le aibă ca ţară ca membră în Spaţiul Schengen”, a declarat Lucian Bode, potrivit News.ro.

Ministrul de Interne a adăugat că este nevoie de o decizie politică vaforabilă României, pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

”Gestionăm aproape 2.000 de km de frontieră Schengen, îndeplinim de 11 ani toate condiţiile tehnice, ştim că este o decizie politică. Parlamentul European a luat o decizie politică pe care am salutat-o şi eu şi Guvernul României în această săptămână, dar este nevoie de o voinţă politică şi de o decizie politică pe care România o merită”, a declarat Bode.

Lucian Bode a mai precizat că România nu poate rămâne în afara Schengen.

2 thoughts on “Ministrul Lucian Bode: „România este pregătită de 11 ani să intre în Schengen”

  1. Asta se stia.Sa vă văd acum, pt că pe vremea ciumei roșii ( care ne-a dus in NATO și UE) , erați cîrcotași.

  2. Felicitari. Daca reusesti sa introduci tara in Schenghen, ramai in istorie. Este un fapt asteptat de la politicieni de mult timp, dar nu s-a implinit din pacate… Urmeaza vizele pentru SUA ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *