Ministrul Lucian Bode s-a întâlnit cu președintele Consiliului European, Charles Michel

Centrul operațional de Coordonare al Poliției de Frontieră Române primește aprecieri de la cel mai înalt nivel european, transmite ministrul Lucian Bode pe pagina sa oficială de Facebook. 
Cu ocazia vizitei în România, ministrul Afacerilor Interne, sălăjeanul Lucian Bode, a prezentat Președintelui Consiliului European, Charles Michel, Centrul operațional de Coordonare al Poliției de Frontieră Române, unul din reperele activității Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea securității europene și pentru controlul și supravegherea frontierei externe a Uniunii Europene.
„România contribuie activ la eforturile de consolidare a securității Uniunii Europene și este unul dintre principalii contribuitori în acest sens. Am investit foarte mult și am fost în prima linie a eforturilor de protejare a frontierelor externe și de solidaritate europeană, iar acest lucru s-a văzut de fiecare dată când a fost nevoie de noi. Apărăm integral frontierele României, dintre care aproximativ jumătate sunt și frontiere externe ale Uniunii Europene și contribuim decisiv la instrumentele agreate în comun la nivel european.
Sunt dovezi ale rolului substanțial pe care îl are România la nivel european, fără ca acest rol să aibă, de multe ori, un echivalent în privința drepturilor corespondente. În cadrul discuțiilor avute, i-am transmis Președintelui Consiliului European, Charles Michel, că ne dorim să îndreptăm acest lucru cât mai curând posibil, cel puțin dacă ne referim la aderarea la spațiul Schengen. În acest sens, am reiterat că este foarte important să avem o perspectivă clară pentru atingerea acestui obiectiv în cursul acestui an”, a conchis ministrul de interne Lucian Bode. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *