Ministrul Lucian Bode vine sâmbătă la Surduc pentru inaugurarea podului rutier de la Turbuța

M

Sâmbătă, 9 iulie, Primăria Comunei Surduc organizează inaugurarea celei mai mari investiții din istoria comunei – podul rutier peste râul Someș de la Turbuța,  o investiție de aproximativ 4 milioane de euro. 

Evenimentul are o foarte mare importanță pentru comunitatea locală și va începe ora 10.00. Vor fi prezenți ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, dar și alte oficialități județene.

”Este o investiție pe care comunitatea noastră o așteaptă dintotdeauna. Este, și trebuie să-mi dați dreptate, cel mai spectaculos pod din județul Sălaj. Ne vom bucura de prezența ministrului Lucian Bode, a conducerii Consiliului Județean și încă mai trebuie să primim confirmări și din partea altor instituții, dar ne vor anunța zilele acestea. Important este că investiția s-a finalizat iar locuitorii satului Turbuța, și nu doar ei, vor circula spre și dinspre sat în condiții de siguranță”, a declarat Alin Băbănaș.

Podul de la Turbuța, o investiție record pentru comuna Surduc

Realizarea studiului de fezabilitate s-a făcut în luna octombrie 2016, exact la patru luni după alegerea primarului Alin Băbănaș. Finanțarea pentru proiectul podului de la Turbuța a fost obținută de Primăria Surduc la începutul anului 2018, iar contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat în luna august a aceluiași an cu o firmă de construcții din Satu Mare. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna iunie 2019, iar câteva zile mai târziu au și demarat lucrările. Termenul de finalizare a investiției stipulat în contract a fost de 36 de luni de la începerea efectivă a lucrărilor, adică luna iunie a acestui an.

Constructorul realizează în aceste zile ultimele detalii – marcajele rutiere, punerea în funcțiune a iluminatului public pe tot traseul podului, iar sâmbătă va fi marea sărbătoare a turbuțenilor. Podul are 183 de metri lungime, fiind prevăzut cu o singură bandă; două rampe de acces și cinci piloni cu înălțimea maximă de șapte metri (cel din mijloc).

Succesul pentru realizarea acestei investiții este meritul exclusiv al primarului Alin Băbănaș, care este singurul primar din istoria comunei Surduc care a realizat pe lângă multe alte investiții pentru localitatea Turbuța și acest pod rutier peste Someș.


Primarul Alin Băbănaș – omul care a schimbat imaginea unei comunități

Comuna Surduc este condusă din luna iunie 2016 de Alin Băbănaș de la PNL. În primii patru ani de mandat primarul Alin Băbănaș s-a luptat să obțină cât mai mulți bani pentru investiții. În perioada 2016 – 2020 primarul Băbănaș a realizat asfaltarea străzilor, extinderea rețelei de gaz, construire parc de joacă, ilumiant public modern pe LED, sistem de supraveghere video, dar și pregătirea documentațiilor pentru investiții noi pe Programul Anghel Saligny, Fonduri Europene sau PNRR.

La alegerile locale din 2020, primarul Alin Băbănaș a câștigat al doilea mandat la o diferență mare de voturi fiindcă a demonstrat cetățenilor că este primarul care s-a luptat pentru investiții și dezvoltare. Imediat ce a preluat al doilea mandat de primar al Comunei Surduc, Alin Băbănaș a trecut la treabă, având de partea sa și Consiliul Local. A continuat proiectele aflate în derulare și totodată a demarat investiții noi – asfaltare străzi, podul de la Tubuța, reabilitarea căminelor culturale, teren sintetic pentru tineri, parc de joacă, dotări pentru gospodărirea comunei, reabilitarea dispensarelor medicale, modernizarea sediului primăriei și multe alte lucrări importante pentru cetățeni.

Viitorul este asigurat pentru Surduc cu primarul Alin Băbănaș la conducere

Astăzi, Comuna Surduc este o comună primitoare cu o administrație harnică și performantă, unde s-au realizat foarte multe investiții în cei 6 ani de când conduce primarul liberal Alin Băbănaș. Vestea bună este că investițiile vor continua pentru că primarul a pregătit proiecte noi care vor fi finanțate pe Anghel Saligny, Fonduri Europene sau PNRR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *