Minoră din Sălaj, vândută în județul Mehedinți pentru suma de 3.500 euro

Caz revoltător într-o localitate din Sălaj! O minoră de 17 ani a fost vândută, de la famlilia sa, din Sălaj, contra sumei de 3.500 de euro, unei familiii din Mehedinți. Negocierea ar fi avut loc, între cele două familii, în Franța, după care fata a fost luată din comuna Dragu, județul Sălaj și dusă în comuna mehedințeană Vlădaia (sat Almăjel), de acolo de unde minora a sunat la 112 și a spus că este violată de fiul familiei, minor la rândul său.

Minora ar fi fost adusă în județul Mehedinți fiind promisă pentru a se căsători cu fiul familiei din satul mehedințean Vlădaia. La sfârșitul lunii august, fata a alertat autoritățile, spunând că este violată de un alt minor, fiu al familiei în care a ajuns. Unii dintre localnici spun că știau că tânăra a ajuns în satul mehedințean.

„Nu am știut despre această situație. Nu ne-a anunțat nimeni. Știu că această familie este plecată de multă vreme în străinătate – de peste 10 ani. Au 6 sau 7 copii. Mă mir că nu am aflat de acest incident. Mereu, aflam. Din declarațiile unor persoane din localitate, ar fi văzut o fată, care nu era de aici, la o nuntă organizată în sat.”, spune Simona Ioniță, referent Asistență Socială în cadrul Primăriei Vlădaia.

Minora a fost preluată de către organele de poliție, după care a ajuns într-un centru al DGASPC Mehedinți, acolo unde primește consiliere și se pare că starea fetei s-a îmbunătățit de la integrarea în acest centru.

„Poliția Orașului Vânju Mare a fost sesizată de I.P.J.Sălaj despre faptul că o minoră de  16 ani, din comuna Dragu, județul Sălaj, a plecat de la locuința sa și se află la o familie de pe raza comunei Vlădaia, județul Mehedinți. În urma verificărilor efectuate, minora a fost identificată și condusă la sediul poliției, stabilindu-se ulterior, din cercetări, că aceasta ar fi fost victima infracțiunii de viol. Minora a fost preluată de DGASPC Mehedinți și introdusă într-un centru ce aparține DGASPC Mehedinți. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju-Mare, pentru a se stabili cu exactitate starea de fapt.”, declară, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, cms-șef Nicolae Lohon.

Urmează ca, la finalizarea anchetei, să fie stabilite măsurile legale ce se impun și vinovații să fie trași la răspundere. Minora va fi, cel mai probabil, transferată la un centru al DGASPC Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *