Nicolae Ciucă, întâlnire cu oameni de afaceri americani pentru atragerea și dezvoltarea unor investiții de amploare

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marți, cu reprezentanți ai companiilor americane din cadrul American-Romanian Business Council. Reuniunea se înscrie în cadrul eforturilor guvernamentale susținute pentru a atrage și dezvolta investiții străine de amploare în România.

Dialogul, care a marcat cea de-a zecea aniversare AMRO, a beneficiat de cea mai numeroasă delegație de companii americane sosite în România sub egida AMRO.

„Suntem interesați să creștem nivelul relațiilor economice româno-americane, oferind oportunități de dezvoltare și investiții”, a declarat premierul. „Evoluția situației de securitate și contextul geopolitic oferă României atractivitate inclusiv din perspectiva relocării unor afaceri derulate în zona Asia-Pacific”.

Participanții la întâlnire au subliniat importanța investițiilor generate în cadrul Parteneriatului Strategic Româno-American pentru crearea de oportunități economice, prosperitate și locuri de muncă, în domenii precum digitalizare, medicină, energie, apărare, cyber, financiar-bancar, exploatarea resurselor naturale.

Consolidarea prezenței investitorilor americani și dezvoltarea afacerilor pot genera, la rândul lor, oportunități pentru firmele românești de parteneriat atât în România , dar și de a pătrunde pe piața din SUA.

Premierul Ciucă a menționat beneficiile oferite de noile tehnologii, energia nucleară și resurse regenerabile, pentru gestionarea provocărilor generate de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale.

În privința proiectelor importante derulate în domeniul apărării, prim-ministrul a arătat că este nevoie de capabilități de menținere și întreținere a echipamentelor achiziționate din SUA, fiind necesară consolidarea prezenței acestora în România.

Prim-ministrul a mulțumit reprezentanților mediului de afaceri american și ai SUA pentru sprijinul oferit României în obținerea invitației oficiale de aderare la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică – OCDE, care reunește țări care dețin 90 la sută din investițiile străine directe la nivel mondial.

„Avem nevoie de prezența dumneavoastră aici. La întâlnirea cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România am lansat provocarea de a afla care sunt intențiile de a investi ale oamenilor de afaceri americani. Mă bucur să văd, azi, răspunsul la această întrebare, prin prezența dumneavoastră, care este cea mai bună și concretă dovadă a interesului american de a investi in România. Reformele pe care le facem pentru a atinge standardele OCDE vor transforma țara noastră într-o destinație și mai atractivă pentru investitori, ceea ce va accelera ritmul de modernizare și dezvoltare pe care cetățenii noștri îl așteaptă”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *