Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat

Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat, printr-o scrisoare trimisă conducerii Parlamentului. Decizia a fost înregistrată marți dimineață.

Ciucă a transmis o scrisoare în acest sens către Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, marți dimineață, care au anulat programul audierilor de astăzi și al votului din plen programat pentru miercuri.

În aceste condiții, se va relua procedura care a avut loc după ce, pe 20 octombrie, Guvernul propus de Dacian Cioloș a picat votul din Parlament.

Astfel, președintele Klaus Iohannis va chema din nou partidele politice la negocieri, urmând ca la final să desemneze din nou un premier. Acesta va avea la dispoziție 10 zile să depună în Parlament programul de Guvernare și lista cu miniștri, urmând ca apoi să aibă loc și votul de învestitură.

Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă şi flexibilizarea negocierilor cu toate forţele politice democratice din Parlament.

Florin Cîțu: „BEx-ul i-a propus premierului desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. A doua decizie este de a propune BPN-ului, care va avea loc mâine în format fizic, de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice în Parlament pentru formarea unei majorități”.

Nicolae Ciucă: „Biroul Politic Executiv a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul. Am convingerea că toate activitățile care se vor desfășura la nivelul partidelor trebuie să se bazeze pe dialog și să înțeleagă situația prin care trece țara în acest moment. Fac din nou apel la responsabilitate, stabilite, maturitate politică astfel să se găsească o formulă de majoritate consolidată pentru un guvern. Urmează negocierile la nivelul președintelui României și dumnealui va lua decizia nominalizării”.

Liderii PNL vor decide marți la BPN numele premierului desemnat. Partidul ar putea merge cu o nouă propunere la Cotroceni, în partid fiind împins si numele lui Lucian Bode. În același timp, și Florin Cîțu își dorește să fie propus.

„Vom avea o discuție în PNL și vom vedea care este propunerea de premier, asta va fi decizia partidului”, a spus Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *