Noi acuzații la adresa lui Gheorghe Tadici! Traumele prin care a trecut o jucătoare de handbal

„O rană care nu se va vindeca” » Crina Pintea, despre cei 6 ani de colaborare cu Tadici: „Nu pot uita ce mi-a făcut la acel meci din 2014. Mi-au dat lacrimile, nu exagerez”

Crina Pintea (32 de ani), pivot la CSM București, a rememorat perioada delicată petrecută la HC Zalău, sub comanda lui Gheorghe Tadici (70), antrenor cunoscut pentru violența fizică și verbală cu care tratează jucătoarele.

Crina Pintea și-a început cariera la senioare în 2009, la Zalău. A jucat acolo 6 ani, până în 2015, când a făcut pasul în străinătate, la Thuringer HC.

Anii de colaborare cu Gheorghe Tadici, atât la Zalău, cât și la echipa națională, și-au lăsat amprenta asupra ei. Crina a mărturisit că în acea perioadă plângea „foarte mult, până la epuizare” din cauza metodelor lui Tadici.

Crina Pintea, despre perioada petrecută alături de Gheorghe Tadici: „O rană care nu se va vindeca”

„Probabil că rana asta nu se va vindeca. Doar o accept, atât. M-am împăcat cu ideea, a fost o etapă din viața mea. La mine a fost mult mai mult decât ce face cu restul.

Puteam să mă las de mult. Am vrut să o fac de multe ori, dar îmi plăcea atât de mult ceea ce făceam și acest lucru a dominat. Nu poți suporta la nesfârșit niște lucruri.

Nu mi-a plăcut acea perioadă, am trecut prin lupte grele. Mi-era ciudă că sunt atât de sensibilă, vulnerabilă, că se vede totul la mine.

În perioada de 6 ani am avut momente în care nu voiam să mă ridic din pat, nu aveam chef de nimic. Plâns foarte mult, până la epuizare, uneori fără niciun motiv. Frică, mă trezeam și nu știam de ce. S-a întâmplat foarte des în cei 6 ani, asta am trăit.

Am trecut peste cu ajutor de specialitate. Am avut și familia aproape, asta a contat mult. După ce am plecat a început adevărata luptă cu mine, a trebuit să mă vindec, să accept toate lucrurile și să merg mai departe cu ele”, a povestit Pintea la „Un podcast”, cu Geanina Iacob.

Am fost un copil diferit. Nu doar prin prisma comportamentului, ci a fizicului. Eram înaltă, am fost înaltă de mică. Am avut parte de bullying (n.r. – hărțuire) toată lumea mă striga într-un anume fel, iar asta mă apăsa. – Crina Pintea

Crina Pintea: „Tadici mi-a dat un pumn în spate în 2014”

În 2019, când evolua la Gyor, Crina Pintea l-a acuzat pe Tadici de agresiune fizică:

„În 2014, la Campionatul European din Ungaria. Era primul meci, jucăm cu Germania, el era antrenor atunci. Mă duc în apărare, o adversară a marcat de la zece metri, și m-a chemat pe bancă.

S-a așezat lângă mine și, nu exagerez, mi-a dat un pumn în spate! Mi-au dat lacrimile instantaneu. M-a luat de mână și m-a aruncat pe bancă, după care m-a întrebat de ce plâng?”

Sursa: GSP.ro

One thought on “Noi acuzații la adresa lui Gheorghe Tadici! Traumele prin care a trecut o jucătoare de handbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *