Noi proiecte de investiții vor începe în 2021/ Lozna va avea centură ocolitoare și dispensar medical

Printr-un proiect finanțat prin PNDL2 Primăria Lozna a reuțit asfaltarea a 6 kilometri de drum, din care finalizat 5 kilometri. Restul rămas de circa 1 kilometru care reprezintă centura ocolitoare a Loznei înspre Preluci cu legătură spre Valea Loznei, va fi finalizată în primăvara anului 2021.

Astfel, Lozna este prima comună din județul Sălaj care va beneficia de o centură ocolitoare funcțională, care scurtează drumul dintre Lozna și Preluci-Valea Loznei.

„Este un proiect foarte benefic comunității noastre, cât și pentru cei care tranzitează comuna Lozna. Încă din primul mandat pentru mine modernizarea infrastructurii rutiere, împlicit asfaltarea drumurilor a fost și este o prioritate. Ne bucurăm că în primăvară vom finaliza unul dintre cele mai mari proiecte derulate pe raza comunei noastre”, a transmis primarul Alin Pocol

Menționăm faptul că primarul liberal Alin Pocol mai are un proiect de asfaltare finanțat prin CNI București în lungime totală de 7 kilometri. Prin acest proiect Primăria Lozna va asfalta toate ulițele în proporție de 100%.

„Așa cum am promis în fața cetățenilor eu mă țin de cuvânt și cu sprijinul domnului ministru Lucian Bode am reușit să obținem finanțare pentru asfaltarea a încă 7 kilometri de ulițe, proiect care va începe anul viitor. Am finalizat toate documentațiile pentru obținerea autorizației de construcție și urmează etapa de licitație”, spune primarul Pocol

Primăria Comunei Lozna a finalizat recent încă un tronson de circa un kilometru de recularizare a văii de la ieșire din Lozna până la vărsare în râul Someș.

„Aceste lucrări sunt foarte importante din punct de vedere al siguranței cetățenilor în caz de situații de urgență, catastrofe și ploi abundente. Primăria Lozna va continua și anul viitor astfel de lucrări pentru a proteja bunurile cetățenilor”, spune primarul Alin Pocol. 

Lozna va avea un dispensar medical nou și dotat ultramodern

Primarul Alin Pocol a obținut finanțarea pentru un proiect foarte necesar comunității, respectiv construirea, amenajarea și dotarea unui Centru Medical în localitatea Lozna. Proiectul a fost obținut prin CNI cu sprijinul minitrului Lucian Bode.

În acest moment a fost finalizat Studiul de Fezabilitate și s-a intrat în etapa de avizare. Urmează obținerea autorizațiilor și pornirea licitației pentru executarea lucrărilor. Termen estimativ pentru începerea lucrărilor 2021.

„M-am luptat mult pentru obținerea finanțării pentru acest proiect. Odată cu realizarea acestui centru medical nou cu siguranță cetățenii vor avea la dispoziție cele mai bune și accesibile servicii medicale, astfel fiind scutiți de drumurile la Letca sau Jibou”, a declarat Alin Pocol. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *