Primarul Călin Morar anunță că Centura Ocolitoare a Crișeniului a intrat în linie dreaptă

După mai multe drumuri la București, dar și cu sprijinul ministrului Lucian Bode, primarul Comunei Crișeni, Călin Morar, a anunțat că proiectul privind construirea Centurii Ocolitoare a comunei Crișeni – Zalău – Hereclean, a intrat în linie dreaptă.

Prin hotărârea nr. 59 din 28.11.2020 a Consiliului Local Crișeni, primarul Călin Morar a fost împuternicit să semneze parteneriatul cu CNI București pentru implementarea obiectibului de investiții “ALTERNATIVA PENTRU DECONGESTIONARE TRAFICULUI RUTIER PE DN 1H în LOCALITĂȚILE ZALAU, CRISENI, HERECLEAN “ (Varianta Ocolitoare a comunei Crișeni) realizată prin ADI Zona Metropolitană Zalău.
„Este un proiect comun al Municipiului Zalău, Comuna Crișeni și Comuna Hereclean. Această inițiativă a pornit în anul 2020 avându-i ca promotori pe Păușan Alrxa și Perneș Vasile, cărora vreau să le mulțumesc public. Mulțumesc domnului ministru Lucian Bode pentru implicarea în acest proiect atât de așteptat”, a transmis primarul Călin Morar. 
Varianta propusă pentru traseul viitoarei VO Crișeni: De la intersecția Jibou-Cehu Silvaniei (lângă fosta rampă de gunoi) – urcare spre satul Gârceiu – coama dealului loc. Crițeni – cadastral Hereclean stațiile de telefonie mobilă – pășune Hereclean – cadastral Crișeni – viaduct Valea Zalăului – calea ferată – strada Spicului (RAR Zalău) – intrare în E 81 pe patru benzi – șosea ocolitare a Zalăului.
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că Guvernul României poate finanţa realizarea unei şosele de centură a comunei Crișeni, urmând a fi emisă o Ordonanță de Urgență.

În prezenţa premierului României, Ludovic Orban, sălăjeanul Lucian Bode – ministru al Transporturilor a anunţat într-o conferinţă de presă, că Guvernul PNL va finanţa lucrările pentru o şosea de centură a  comunei Crişeni. Bode a precizat că a avut o întâlnire cu primarul din localitate, Călin Morar, dar şi cu viceprimarul Fazakas Nicolae din Zalău (UDMR) pentru a le oferi detalii despre finanaţarea acestui obiectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *