Nou Centru Academic la Zalău, printr-un parteneriat între UBB și Consiliul Județean Sălaj


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a creat, în urma consultărilor cu președintele Consiliului Județean Sălaj și cu alți reprezentanți ai autorităților locale, un Centru Academic UBB de Consultanță, Resurse și Servicii în Zalău (județul Sălaj).
🏫 Noul Centru va servi ca platformă de dinamizare și de coordonare a prezenței mai vechi a UBB în Zalău (programe de licență și master) și în județul Sălaj în general (ex. prin Centrul de Cercetări Biologice din Jibou) și de dezvoltare a unor noi activități educaționale (tradiționale și netradiționale), de cercetare-dezvoltare-inovare și de întărire a relației cu societatea/mediul socio-economic. Spre exemplu, primele demersuri vor viza dezvoltarea activităților de cercetare-dezvoltare-inovare în domeniul sănătății prin UBBMed în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Zalău, iar altele vor fi anunțate din toamnă.
📍 „M-am bucurat să mă întâlnesc cu președintele Consiliului Județean Sălaj și cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău. UBB are o prezența academică veche în Zalău și Sălaj, dar noul Centrul o va dinamiza și va aduce altele noi, în funcție de nevoile orașului Zalău și ale județului Sălaj. Prezența academică UBB în regiune contribuie atât la stabilizarea tinerilor prin formare academică relevantă în zonă, cât și la reîntoarcerea celor care au ales să studieze în Cluj-Napoca, Sălajul și Clujul având conexiuni academice și socio-economice vechi. În fine, m-am bucurat să aud (și să văd) că strategia de dezvoltare a orașului și județului, elaborată de specialiști UBB, aduce rezultate pozitive”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.
📌 Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, declară: „Salut inițiativa Universității Babeș-Bolyai de a crea, în Sălaj, un astfel de centru, în colaborare cu Consiliul Județean. Sunt încrezător că parteneriatul cu cea mai prestigioasă universitate din România va aduce beneficii semnificative comunității sălăjene și va deschide noi oportunități pentru tinerii din regiune, oferindu-le programe educaționale de înaltă calitate și pregătindu-i pentru provocările viitorului. Mă bucur că primele demersuri vor viza domeniul sănătății, prin dezvoltarea activităților de cercetare-dezvoltare-inovare în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență din Zalău, unde există deja o echipă de medici competenți și profesioniști, capabili să dezvolte programe de cercetare la nivelul universitar. Acest lucru va contribui la îmbunătățirea serviciilor de sănătate din regiunea noastră și va aduce soluții inovatoare în domeniul medical”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *